Τέλος το roaming από σήμερα στην Ε.Ε

Τέλος το roaming από σήμερα στην Ε.Ε

Σημαντικότατη μέρα είναι η σημερινή για όσους ταξιδεύουν συχνά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς καταργήθηκαν οριστικά τα τέλη περιαγωγής (roaming). Οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα στην Ε.Ε. χωρίς να χρεώνονται επιπλέον για την τηλεφωνία, τα σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS) ή την κίνηση (όγκο δεδομένων).

Οι Ευρωπαίοι θα χρεώνονται σε εγχώριες τιμές όταν καλούν, στέλνουν SMS ή χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και θα αξιοποιούν για τον σκοπό αυτόν το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας στο οποίο είναι συνδρομητές. Άρα εμείς οι Έλληνες θα χρεωνόμαστε όταν πηγαίνουμε σε κάποια άλλη χώρα

Αν και δεν θα υπάρχουν χρονικά όρια στις τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του κινητού ή στην κατανάλωση όγκου δεδομένων, θα προβλεφθούν δικλίδες ασφαλείας ώστε να μη γίνεται κατάχρηση της περιαγωγής από τους καταναλωτές.

Η Κομισιόν πρόσθεσε πρόσφατα και νέα μέτρα προστασίας, ώστε να μη στερούνται οι εγχώριοι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών έσοδα από τη χρήση (φθηνότερων) καρτών SIM από εταιρείες άλλων κρατών-μελών, χωρίς χρεώσεις roaming.