Συνεργασία Δήμου Διδυμοτείχου με Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Ορεστιάδας για πειραματική καλλιέργεια οσπρίων

Συνεργασία Δήμου Διδυμοτείχου με Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Ορεστιάδας για πειραματική καλλιέργεια οσπρίων

Συνεργασία με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(Δ.Π.Θ.) έχει ξεκινήσει ο Δήμος Διδυμοτείχου για την πειραματική καλλιέργεια πέντε ποικιλιών ρεβυθιού και μιας ντόπιας ποικιλίας φασολιού.  

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης επισκέφθηκε τους πειραματικούς αγρούς που βρίσκονται στο χωριό Δόξα Διδυμοτείχου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Μεταξάδων Κώστα Σλαβούδη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δόξας Αλέξανδρο Αραμπατζή.

Στους πειραματικούς αγρούς καλλιεργούνται πέντε ποικιλίες ρεβυθιού και μια ντόπια ποικιλία φασολιού, στο πλαίσιο της σύμβασης μεταξύ Δήμου Διδυμοτείχου και του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Νέας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(Δ.Π.Θ.), με αντικείμενο την «Εκπόνηση Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Ανάπτυξη της Βέλτιστης Απόδοσης και της Ποιότητας των οσπρίων στο Δήμο Διδυμοτείχου».

Εκεί βρισκόταν κλιμάκιο πανεπιστημιακών αποτελούμενο από τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας Δασολογίας Σπύρο Κουτρούμπα, τον επίκουρο καθηγητή Χρήστο Δαμαλά και το μέλος ΕΔΙΠ Σιδέρη Φωτιάδη, που έδωσαν την μέχρι τώρα εικόνα της πορείας του προγράμματος. Όπως τόνισε ο κ. Κουτρούμπας, «στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα πειράματα αυτά σε μια πρακτική βάση, με πρακτικά αποτελέσματα και οδηγίες για την καλλιέργεια των ψυχανθών».

«Η έρευνα στον πρωτογενή τομέα είναι για τον Δήμο Διδυμοτείχου μια προτεραιότητα μείζονος σημασίας. Γι’ αυτό όχι μόνο θα συνεχίσουμε αλλά και θα διευρύνουμε τη συνεργασία μας », τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στους πειραματικούς αγρούς της Δόξας.

Μετά την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος, θα ακολουθήσει ένας κύκλος εκδηλώσεων ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου της περιοχής, με τη συνεργασία του Δήμου Διδυμοτείχου.

[post_gallery]