Χατζηκωνσταντίνου: Υπάρχουν κάποιες κρατήσεις από Ρώσους στον Έβρο αλλά δεν είναι πολλές

Χατζηκωνσταντίνου: Υπάρχουν κάποιες κρατήσεις από Ρώσους στον Έβρο αλλά δεν είναι πολλές

Η πολυπόθητη εδώ και πολλά χρόνια… κάθοδος των Ρώσων που τόσο έχει διαφημιστεί, δεν έχει έρθει ακόμα για τον Έβρο και την Αέξανδρούπολη, σε αντίθεση με την Καβάλα και τη Θάσο. Οι απ ευθείας πτήσεις άλλωστε στο αεροδρόμιο της, συντελούν σημαντικά σε αυτό. Κάποιοι πάντως έχουν κάνει κρατήσεις και για την περιοχή μας, αλλά δεν είναι πάρα πολλές.

Όπως είπε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης Κώστα Χατζηκωνσταντίνου στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6: “Για λόγους καθαρά οικονομικούς, o tour operator επέλεξε η διακίνηση να γίνεται από την Καβάλα με λεωφορεία προς την περιοχή μας. Έχουμε κρατήσεια από Ρωσία, αλλά δεν είναι πολλές αυτή την στιγμή.  Φέτος είναι μια πειραματική χρονιά που θα δούμε τις αδυναμίες, τις προοπτικές και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα δούμε αν ο tour operator θα αποφασίσει να κάνει τις πτήσεις για Αλεξανδρούπολη του χρόνου”.

Για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου στην περιοχή, ο κ.Χατζηκωνσταντίνου τόνισε: ‘Το ουσιαστικό ήταν η συνάντηση με τους επαγγελματίες και όχι μόνο του τουρισμού. Όπως είπε και ο πρόεδρος, μόνο ο  ήλιος και η θάλασσα δεν αρκούν,. Πρέπει να εμπλουτίσουμε με στοιχεία πολιτισμού και αγροτοδιατροφής το τουριστικό προϊόν.

Να βάλουμε την ελληνική διατροφή μέσα στα ξενοδοχεία και τα καταστήματα φαγητού. Να γίνει πιστοποίηση, ώστε να υπάρχει το επώνυμο ελληνικό προϊόν που θα βάλει ο ξενοδόχος στην επιχείρηση του  και να ξέρει ο καταναλωτής ότι τα προϊόνα είναι από συγκεκριμένες περιοχές.  Για παράδειγμα, το πρωινό Θράκης έχει γίνει και εφαρμόζεται από κάποια ξενοχδεοχίε και είναι πιστοποιημένο για τον Έβρο”.