Αυτός ο άνθρωπος θα χειριστεί ψύχραιμα πιθανή κρίση με την Τουρκία;

Αυτός ο άνθρωπος θα χειριστεί ψύχραιμα πιθανή κρίση με την Τουρκία;

Μια ημέρα κράτησε ο “θόρυβος” και ο απόηχος, για την επιεικώς απαράδεκτη και προκλητική ανάρτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των”Ανεξάρτητων Ελλήνων” (ΑΝΕΛ) Πάνου Καμμένου. Της γραβάτας με τα… πέη στο twitter δηλαδή, αμέσως μετά το Eurogroup.

Ο χαμός με τις αντιδράσεις και τον… χαβαλέ που ακολούθησαν “έσβησε”, αλλά το θέμα ούτε αστείο είναι, ούτε μπορεί να περάσει στο ντούκου.

Μετά από λίγα λεπτά βέβαια και λόγω των έντονων επικρίσεων που αμέσως δέχθηκε αλλά και τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων, αναγκάστηκε να το… κατεβάσει. Μόνο που το… έκανε χειρότερο, επικαλούμενος ως δικαιολογία ότι: «Το πάτησε ο γιος μου από το iPad αλλά είχε μπει στον δικό μου λογαριασμό».

Ούτε σεμνότυφος είμαι, ούτε έλλειψη χιούμορ έχω, όπως τουλάχιστον λένε όσοι με γνωρίζουν. Ούτε φυσικά με ενδιαφέρει ποιόν ή ποιούς είχε αποδέκτες η γραβάτα με τα… πέη του Καμμένου.

Αν δηλαδή απευθύνονταν στη Νέα Δημοκρατία και γενικότερα την αντιπολίτευση, επειδή πιστεύει ότι η συμφωνία του Eurogroup ήταν τεράστια επιτυχία της Κυβέρνησης και όσοι προεξοφλούσαν την αποτυχία της, πήραν… αυτά που είχε πάνω η γραβάτα.

Ούτε αν απευθύνονταν στον συγκυβερνήτη του Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ήθελε να του δείξει τί πήραν αυτός και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την συμφωνία.

Εκείνα που με ενοχλούν αφάνταστα , με προβληματίζουν έντονα και γιατί όχι, με φοβίζουν, είναι τα εξής:

  1.   Ο κ.Καμμένος λειτούργησε χωρίς να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συγκρατήσει τον εαυτό του. Στοιχεία που είναι ΥΠΕΡΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για κάποιον που είναι ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο ΧΕΙΡΙΣΜΟ μιας ΠΙΘΑΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ στις σχέσεις μας με την Τουρκία.
  2.  Δεν μιλάμε για τον υπουργό ή υφυπουργό… Περιβάλλοντος, Γεωργίας, Δημοσίων Έργων (όχι φυσικά πως θα δικαιολογούνταν παρόμοια ενέργεια και σε αυτούς), αλλά είναι ο ΚΑΘ ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ για τον χειρισμό ΕΘΝΙΚΏΝ ΚΡΙΣΕΩΝ.
  3. Τρέμω στην ιδέα πως θα ενεργήσει σε μια τέτοια περίπτωση, ένας άνθρωπος με έλλειψη αυτοελέγχου και απερίσκεπτες αντιδράσεις
  4. Το χειρότερο όμως για μένα, είναι ότι ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για την συγκεκριμένη πράξη και “ΑΣΠΙΔΑ” για τις αντιδράσεις το παιδί του. Αυτός που πριν από λίγο καιρό, στην δικαστική του αντιπαράθεση με δημοσιογράφους ΗΤΑΝ ΕΞΑΛΛΟΣ εναντίον του ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, απαιτώντας να μην “αγγίζουν” και χρησιμοποιούν τα παιδιά του, ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. 

Αρχικά βέβεια προβλήθηκε ως δικαιολογία πως κάποιοι άγνωστοι… χάκαραν τον λογαριασμό του στο twitter, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να δηλώσει ότι ο γιος του ανέβασε την φωτογραφία.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο κ.Καμμένος κάνει ΕΛΕΕΙΝΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ αναρτήσεις ή δηλώσεις. Εδώ δεν δίστασε να αναφερθεί με ΧΥΔΑΙΟ τρόπο στην ασθένεια της Φώφης Γεννηματά και την “μάχη” της με τον καρκίνο, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Και φυσικά ένα συγνώμη δεν ζήτησε.

Όπως ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ όχι μόνο από όλο τον ελληνικό λαό, αλλά όσους τον πίστεψαν και τον ψήφισαν, για τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ που κάνει 2,5 χρόνια τώρα.

  • Αυτός που… δεν θα συνεργαζόταν ούτε νεκρός με όποιον ψήφιζε Μνημόνιο, όχι μόνο συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά φήφισε ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ήδη και θα ψηφίσει και άλλα. Αρκεί να παραμένει στην υπουργική καρέκλα και να φοράει τις στρατιωτικές στολές.
  • Αυτός που ορκιζόταν πως μόλις έρθει στην εξουσία, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ το υπόλοιπο 50% στους στρατιωτικούς, από τις περικοπές στους μισθούς του 2012 που το ΣΤΕ έκρινε αντισυνταγματικές και η προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά έδωσε πίσω το 50%, φυσικά δεν το τήρησε. Τώρα μάλιστα τους μειώνει κιόλας τους μισθούς, με την μείωση του αφορολόγητου και τις ρυθμίσεις για τα ειδικά μισθολόγια.
  • Αυτός που ορκιζόταν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ στα νησιά, αλλά τον εφάρμοσε μια χαρά, όταν οι προηγούμενοι “προσκυνημένοι Γερμανοτσολιάδες” και “Μερκελοσοϊμπλάκια” όπως τους αποκαλούσε, δεν το είχαν δεχθεί.
  • Αυτός που έβριζε τους Ρότσιλντ και τον Δένδια αποκαλώντας τον εκπρόσωπο τους, δεν έχει πρόβλημα όταν τους συναντάει κρυφά στο Παρίσι ο Πρωθυπουργός τον οποίο στηρίζει και να συνεργάζεται μαζί τους η Κυβέρνηση του για την έξοδο στις αγορές.
  • Αυτός που έλεγε ότι θα πάρει από τους Γερμανούς τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο  και τους ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω και πολλά ακόμα. Τελειωμό δεν έχουν οι… κωλοτούμπες του. Όσο για το περιβόητο που φώναζε μέσα στη Βουλή στους αντιπάλους του πριν το 2015 όταν ψήφιζαν Μνημόνια, το ‘”ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ-ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ”, με όσα ψηφίζουν, αποδέχονται και εφαμόζουν αυτός, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κανονικά η αντιπολίτευση έπρεπε-αν ήταν σαν και αυτόν-να του φωνάζει: ΜΠΡΟΥΜΗΤΑ-ΜΠΡΟΥΜΗΤΑ” γιατί έρχονται οι δανειστές.

Και μάλιστα φορούν και την… γραβάτα που ανήρτησε το twitter του.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ