Φώφη Γενημματά: Ο αρχαιολογικός χώρος της Δοξιπάρας τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι εγκαταλελειμμένος

Φώφη Γενημματά: Ο αρχαιολογικός χώρος της Δοξιπάρας τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι εγκαταλελειμμένος

Την Μεγάλη και Μικρή Δοξιπάρα επισκέφθηκε το απόγευμα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφφη Γεννηματά. Αρχικά στο πρώτο χωριό κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του αείμνηστου πατέρα της Γιώργου, το οποίο είχε φτιάξει κατά την θητεία του ο πρώην πρόεδρος του χωριού και φανατικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Παπουτσούδης.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συζητάει με κατοίκους της Μεγάλης Δοξιπάρας. Στο βάθος φαίνεται το μνηνείο που υπάρχει στο χωριό με την προτομή του πατέρα της, του αέίμνηστου Γιώργου Γεννηματά

Η κ.Γεννηματά δεν έκρυψε μάλιστα την συγκίνηση της, αφού η επίσκεψη στο μνημείο του πατέρα της έγινε σήμερα που γιορτάζεται η Ημέρα του Πατέρα. Στη συνέχεια μαζί με την συνοδεία της και κατοίκους του χωριού οι οποίοι την υποδέχθηκαν με επικεφαλής τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Μικρής Δοξιπάρας, με τα εντυπωσιακά και σημαντικά ευρύματα.

Την κ.Γεννηματά ξενάγησε μάλιστα στον χώρο ο  αρχαιολόγος που έχει κάνει την ανασκαφή, ο κ. Διαμ,αντής Τριαντάφυλλος. Παρόν ήταν και ο πρώην Νομάρχης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ζαμπουνίδης, ο οποίος είχε παίξει ρόλο στην ανάδειξη του τύμβου της Δοξιπάρας και έκανε ιδιαίτερη μνεία σε αυτόν.

Μιλώντας μετά την ξενάγηση της στον μεγάλης αρχαιολογική αξίας χώρο, η κ.Φώφη Γεννηματά άφησε αιχμές για εγκατάλειψη του έργου και δήλωσε: “Είχα τη τιμή και τη χαρά να με ξεναγήσει στο χώρο, ο ίδιος ο αρχαιολόγος που έχει κάνει την ανασκαφή, ο κ. Τριαντάφυλλος, που τον ευχαριστώ πάρα πολύ.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να αναδείξουμε πόσο σημαντικό είναι αυτός ο αρχαιολογικός χώρος. Μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μία διαδρομή πολιτισμική, στην ευρύτερη περιφέρεια, αλλά κυρίως για μια διασυνοριακή συνεργασία με τη Βουλγαρία, που φαντάζεστε πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει την ανάπτυξη του τουρισμού στη περιοχή.

Δυστυχώς το έργο αυτό τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο. 2,5 χρόνια χαμένα και για τον πολιτισμό. Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να πιέσουμε να συνεχιστούν οι προσπάθειες και δε μπορώ να μην κάνω μία ειδική αναφορά στους ανθρώπους που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από την επιστημονική ομάδα που δούλεψε, τον Νίκο Ζαμπουνίδη, τον Απόστολο Φωτειάδη και την Λίνα Μενδώνη που χάρης το δικό τους πείσμα και τη θέληση, μαζί με τους επιστήμονες, έχει φτάσει αυτό το έργο στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Δεν πρέπει να μείνει εδώ, πρέπει να προχωρήσει, είναι μεγάλης αξίας για τη περιοχή”.