Μην κυκλοφορείτε την Τετάρτη(5.30′-11.30′ π.μ) στα χωράφια, γιατί θα μας… ψεκάσουν αεροπορικώς

Μην κυκλοφορείτε την Τετάρτη(5.30′-11.30′ π.μ) στα χωράφια, γιατί θα μας… ψεκάσουν αεροπορικώς

Να αποφύγουν την κυκλοφορία στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον του Έβρου και κυρίως τις  περιοχές κοντά στον ποταμό Έβρο και τους παραποτάμους του (Άρδα, Ερυθροπόταμο) και τις παραθαλάσσιες την ερχόμενη Τετάρτη (5.30′-11.30′ π.μ) συστήνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράλης, γιατί θα μαςε… ψεκάσουν αεροπορικώς και προληπτικώς για τα κουνούπια.

Όπως ανακοινώθηκε, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα πραγματοποιηθεί αεροψεκασμός προνυμφοκτονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017.

Πεδίο Εφαρμογής-περιοχές: Στο φυσικό/αγροτικό περιβάλλον και συγκεκριμένα στα παραλιακά και παρέβρια φυσικά/αγροτικά οικοσυστήματα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Νότιο τμήμα του Νομού). Θα δοθεί προτεραιότητα σε μεγάλες εκτάσεις στάσιμου νερού κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ώρα εκτέλεσης αεροψεκασμών: 05:30 – 11:30

Προφυλάξεις: παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο φυσικό/αγροτικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού, για λόγους καθαρά προληπτικούς.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Διενέργεια αεροψεκασμών

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση