Παρουσίαση του βιβλίου της Εβρίτισσας Κάλιας Παπαδάκη στην Ορεστιάδα

Παρουσίαση του βιβλίου της Εβρίτισσας Κάλιας Παπαδάκη στην Ορεστιάδα

Το βιβλίο της Εβρίτισσας Κάλλιας Παπαδάλη με τίτλο “Δενδρίτες” για το οποίο  έφερε μια μεγάλη διάκριση στην Ελλάδα και το νομό μας, τον τόπο καταγωγής της, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 25 Ιουνίου ώρα 7 το βράδυ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, στα πλαίσια εορτασμού των ΟΡΕΣΤΕΙΩΝ 2017.

Η συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη, που βραβεύτηκε τον προηγούμενο μήνα στις Βρυξέλλες με το βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Δενδρίτες» (εκδόσεις Πόλις, 2015) κατάγεται από το Διδυμότειχο. Εκεί γεννήθηκε το 1978 και σπούδασε οικονομικά στις ΗΠΑ, στο Bard College και το Πανεπιστήμιο Brandeis. Το 2009 βραβεύτηκε για τη συλλογή διηγημάτων της «Ο ήχος του ακάλυπτου», ενώ δύο χρόνια αργότερα εκδόθηκε η ποιητική της συλλογή μ τίτλο «Λεβάντα στο Δεκέμβρη» (Πόλις, 2011). Η συγγραφέας έχει επίσης τιμηθεί για τη δουλειά της ως σεναριογράφος.
Το Βραβείο Λογοτεχνίας της ΕΕ αναδεικνύει μια δημιουργική Ευρώπη στον χώρο της πεζογραφίας σε πολλές γλώσσες, ενώ παράλληλα προωθεί τη λογοτεχνία με μεταφράσεις βραβευμένων έργων και καλλιεργεί τον διαπολιτισμικό διάλογο.