Απόφοιτοι του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας απορροφούνται στην τοπική αγορά εργασίας

Απόφοιτοι του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας απορροφούνται στην τοπική αγορά εργασίας

Από τις σπουδές κατ’ ευθείαν σε δουλειά, έχει απορροφηθεί ένας σημαντικός αριθμός αποφοίτων του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Ορεστιάδας, κάτι που φυσικά θα ήταν ιδανικό να συμβαίνει και σε άλλες πόλεις του νομού, ο οποίος αντιμετωπίζει ως γνωστόν σοβαρό πρόβλημα ανεργίας και ιδιαίτερα στους νέους.

Ο  διευθυντής του ΕΠΑΛ Θεόδωρος Γκουτζέρης μίλησε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας και εκτίμησε ότι οι μαθητές του σχολείου, τα προηγούμενα χρόνια, είτε αυτοί επέλεξαν απλώς να ολοκληρώσουν την ειδικότητα τους είτε συνέχισαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σήμερα δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε πολλούς τομείς, όπως τεχνολόγοι γεωπόνοι, λογιστές, ηλεκτρολόγοι κ.α. .

«Η Επαγγελματική εκπαίδευση ιδιαίτερα σήμερα έχει να προσφέρει πολλές δυνατότητες και διεξόδους στους μαθητές. Τα στερεότυπά μας, είναι αυτά που δεν αφήνουν τα παιδιά να την επιλέξουν» σχολίασε ο κ. Γκουτζέρης, υπογραμμίζοντας ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες το 75% των μαθητών επιλέγει επαγγελματική εκπαίδευση ενώ στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίστροφο. Τέλος, ανέφερε ότι από φέτος οι απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής εκτός από τα ΤΕΙ και στα Α.Ε.Ι..

Πηγ: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου