Αλεξανδρούπολη: Δεν άκουσαν τον Σκουρλέτη και δεν έχουν… σκουπίδια

Αλεξανδρούπολη: Δεν άκουσαν τον Σκουρλέτη και δεν έχουν… σκουπίδια

Την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών πόλεων… βουλιάζει στα σκουπίδια λόγω της απεργίας των συμβασιούχων, η Αλεξανδρούπολη δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αφού γίνεται κανονκά η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αυτό  διαβεβαίωσε χθες ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρήστος Ζιώγας, μιλώντας στον κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη. Ο κ. Ζιώγας είπε ότι στον Δήμο Αλεξανδρούπολης δεν ξαναπροσέλαβαν συμβασιούχους παρά τις περί του αντιθέτου προτροπές του αρμόδιου Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, εκτιμώντας ότι πρόκειται για αντισυνταγματική διοικητική πράξη  και έτσι ο Δήμος σήμερα δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.

Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου για την καλή συνεργασία τους. “Στην Αλεξανδρούπολη δεν έχουμε απεργούς την συγκεκριμένη στιγμή, γιατί δεν έχουμε συμβασιούχους. Τηρήσαμε το νόμο και δεν παρατείναμε τις συμβάσεις που έληγαν, όπως έκαναν άλλοι δήμοι, ακούγοντας τον υπουργό κ.Σκουρλέτη. Όταν λοιπόν τελείωνε η σύμβαση ενός υπαλλήλου, δεν ανανεώνονταν και προσλαμβάναμε κάποιο άλλο. Έτσι δεν έχουμε πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμάτων, η οποία γίνεται κανονικά. Γι’ αυτό και έγινε σημείο αναφοράς η Αλεξανδρούπολη ότι είναι πολύ καθαρή πόλη και δεν έχει σκουπίδια αυτή την στιγμή. Στόχος μας φυσικά είναι να παραμένει πάντα καθαρή, ανεξάρτητα από τις κινητοποιήσεις ή όχι των εργαζομένων, που φυσικά είναι δικαίωμα τους να διεκδικούν το δίκιο τους κάνοντας κινητοποιήσεις”.