ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΟΣ. Άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΟΣ. Άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια

Τη λήξη της απεργίας τους αποφάσισαν τα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ το απόγευμα της Πέμπτης. Η απόφαση σημειώνεται πως ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ και όπως έγινε γνωστό τις επόμενες ώρες αναμένεται να αρχίσει κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Η συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ είχε διάρκεια περισσότερες από δύο ώρες και επί τάπητος τέθηκαν απόψεις αναφορικά με τα αποτελέσματα της 11ήμερης απεργίας των συμβασιούχων καθαριότητας και των μόνιμων συναδέλφων τους. Μέσα σε 2 με 3 ημέρες θα έχει καθαρίσει η Αθήνα
Τελικώς, όπως ανακοινώθηκε δεν ελήφθη απόφαση ανανέωσης των κινητοποιήσεων, με αποτέλεσμα να αρχίσει από την Πέμπτη κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων από λεωφόρους, στενά, πλατείες και άλλους χώρους που έχουν μετατραπεί σε «μικρές χωματερές».
Η μειοψηφία η οποία έδωσε το παρών στη συνέλευση ήθελε τη συνέχιση της απεργίας μέχρι και την Κυριακή, αλλά τελικά η πλειοψηφία στήριξε το ότι πρέπει άμεσα να γίνει συγκομιδή των σκουπιδιών για να μην ταλαιπωρούνται άλλοι οι πολίτες.
Μέσα σε 2 με 3 ημέρες θα έχει καθαρίσει η χώρα
Όπως έχει εκτιμηθεί μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες θα έχει καθαρίσει πλήρως η Αθήνα όπου τα σκουπίδια μοιάζουν με βουνά αλλά και όλες οι πόλεις οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν ξανά για τις κινητοποιήσεις τους, καθώς όπως επανέλαβαν δεν τους καλύπτει η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ χαιρετίζει η ΚΕΔΕ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μετά την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ για λήξη της απεργίας, προχώρησε στη παρακάτω δήλωση:
«Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ για αναστολή των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι έδειξαν υπεύθυνη στάση προτάσσοντας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να καθαριστούν οι πόλεις μας από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων”.