Φθηνό και ποιοτικό φωτισμό με 3,6 εκατ. ευρώ αποκτάει ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Φθηνό και ποιοτικό φωτισμό με 3,6 εκατ. ευρώ αποκτάει ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης δρομολογείται να υλοποιηθεί. αφού έφτασε η ώρα ‘ακόμη ένας ενεργειακός στόχος να προχωρήσει χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και των Αντιδημαρχίων Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, αλλά και Τεχνικών Υπηρεσιών.


Μπήκε ήδη στην τελική ευθεία η αντικατάσταση του ”Δημοτικού φωτισμού” με στόχο να αποκτήσει πλέον η πόλη της  Αλεξανδρούπολης ‘’ποιότητα’’ και ‘’Εξοικονόμηση ενέργειας’’, αφού δόθηκαν όλες οι τελικές εγκρίσεις στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για το έργο: «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό με την προμήθεια & εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED & την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED»

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.620.607,80 € και αναλύεται ως εξής:
• Ποσό € 1.810.303,90 κατά 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
• Ποσό € 1.810.303,90 κατά 50% από πόρους του Τ.Π. & Δανείων
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ”εξασφάλισε” λοιπόν τη συμμετοχή του στο πρώτο ‘’ολοκληρωμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ’’, που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοτος, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Eξοικονόμησης Eνέργειας (ΚΑΠΕ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Οι προσπάθειες λοιπόν του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και η επιμονή του Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννη Φαλέκα, που κερδίζει ένα ακόμα… στοίχημα στο θέμα αυτή την φορά του τομέα εξοικονόμησης ενέργειας και η άριστη συνεργασία με τον Εβρίτη Πρόεδρο του ΚΑΠΕ Βασίλη Τσολακίδη, φέρνουν μια νέα εποχή στον δημοτικό φωτισμό. Αποτέλεσμα της θα έχει την σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και την αναάθμιση της ποιότητας του φωτισμού σε όλο τον δήμο Αλεξανδρούπολης.