Παραμένει ως έχει η δύναμη των αποσπασμένων αστυνομικών στον Έβρο

Παραμένει ως έχει η δύναμη των αποσπασμένων αστυνομικών στον Έβρο

 

Παραμένει ως έχει η δύναμη των αποσπασμένων που υπηρετούν στην περιοχή του Έβρου για την αντιμετώπιση και την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με την επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΑ”, παρά τις φήμες που υπήρχαν για μείωση τους αριθμού τους.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην διαταγή που εκδόθηκε τις περασμένες ημέρες και αφορά το θέμα των εθελοντών αστυνομικών που παραμένουν αποσπασμένοι σε Έβρο, Ξάνθη και Δράμα για την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» .Ο  Α’ Αντιπρόεδρος Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Μουστακίδης Σάκης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι: “Παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τους αστυνομικούς που επιθυμούν με δικές τους δαπάνες να υπηρετούν στην περιοχή του Έβρου για την αντιμετώπιση και την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αυτοί παραμένουν ως έχει. Η Ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα, επεσήμανε στην Ηγεσία την ιδιαίτερη ανάγκη να παραμείνουν οι συνάδελφοι ως έχει, καθώς ήταν αναγκαίοι για την διαχείριση των ροών και την φύλαξη των συνόρων.  Τόσο στην ΔΑ Αλεξανδρούπολης όσο και στην ΔΑ Ορεστιάδας, ο αριθμός των  αποσπασμένων αστυνομικών παραμένει αμετάβλητος .

  Παράλληλα, οι μειώσεις είναι εμφανείς και σημαντικές σε Ξάνθη και κυρίως στο Παρανέστι Δράμας , αφού  οι κρατούμενοι μετανάστες στις κλειστές δομές εκεί έχουν αυξηθεί και αγγίζουν την πληρότητα.

   Οι επισημάνσεις  της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.  τόσο για την αναγκαία παρουσία των συναδέλφων στον Έβρο όσο και σε Ξάνθη και Παρανέστι θα συνεχίσουν ώστε να μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα που υπάρχει εκεί.

Πηγή: BorderNews.gr