Ο Αντώνης Κούρτης με την Πάολα και την Φουρέιρα, οι οποίες δημιούργησαν τα προσωπικά τους ρολόγια στην K.due²

Αντώνης Κούρτης: Ο Εβρίτης δημιουργός μοναδικών, χειροποίητων ρολογιών των επωνύμων!!!

Ένας 23χρονος Εβρίτης, ο Αντώνης Κούρτης, με καταγωγή από το Ασπρονέρι Διδυμοτείχου, είναι δημιουργός μοναδικών, χειροποίητων ρολογιών των επωνύμων και η εταιρεία του K.due² που ξεκίνησε πριν δύο μόλις χρόνια, διαγράφει μια εντυπωσιακή ανοδική πορεία.

Μερικοί μόνο από τους επώνυμους πελάτες της K.due² του Εβρίτη Αντώνη Κούρτη

Κορυφαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως η Πάολα που χθες εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη, η Ελένη Φουρέιρα η οποία θα έρθει τέλη Ιουλίου στον Άρδα, ο Λευτέρης Πανταζής, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Κωσταντίνος Κουφός, ο Κυριάκος Κυανός, o Δημητρης Καραδήμος, αλλά και αθλητές όπως η εβρίτισσα Πηγή Δεβετζή, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Γιάννης Γλύκος, η Ολυμπιονίκης Κλέλια Πανταζή και ο σχεδιαστής Βασίλειος Κωστέτσος, είναι μερικοί μόνο από τους επώνυμους πελάτες του. Σε αυτούς δημιούργησε ρολόγια με το προσωπικό τους στυλ.

Και ο προσωπικός του φίλος Λευτέρης Πανταζής φοραει K.due²

Ποιό είναι το διαφορετικό, το… επαναστατικό που έφερε η K.due² στο χώρο του ρολογιού; Ξεκίνησε κάτι πρωτοποριακό. Βάζει τον πελάτη στην θέση του σχεδιαστή! Για να γίνει ποιο κατανοητό, προσφέρει την δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό ρολόι. Πάνω σε ένα απλό ή ασημένιο ή χρυσό καντράν μπορεί να χαραχτεί οτιδήποτε επιθυμεί, από τα αρχικά του με την γραμματοσειρά της αρεσκείας του, μέχρι και να αποτυπωθεί μια σημαντική φωτογραφία που θέλει να θυμάται, το όνομα του, μια στιγμή της ζωής του, το σήμα της ομάδας που αγαπάει και υποστηρίζει. Οπότε δεν θα φοράει ένα ρολόι συνηθισμένο που μπορεί να το έχουν και άλλοι εκατοντάδες ή χιλιάδες, αλλά το δικό του μοναδικό ρολόι

Με τον Γιώργο Τσαλίκη που και αυτός εμπιστεύθηκε τον Αντώνη Κούρτη και την K.due2

Τα καλοκαίρια στον Έβρο

Ο Αντώνης Κούρτης είναι… μισός Εβρίτης, από την πλευρά της μητέρας του Διονυσίας, που έχει καταγωγή από το Ασπρονέρι Διδυμοτείχου. Η μάνα της, η γιαγιά δηλαδή του Αντώνη που δεν ζει πια, λεγόταν Κυριακούδη και όταν ήταν μικρός ερχόταν τα καλοκαίρια με τους γονείς του στον Έβρο.

Ο ίδιος θυμάται κάποια χαρακτηριστικά πράγματα. “Μου έχει μείνει το γεγονός αν και αρκετά μικρός τότε, ότι πηγαίναμε στο ποτάμι, τον Ερυθροπόταμο ή πάνω στο βουνό, στα ρέματα και μαζεύαμε με τενεκεδάκια μικρά βατραχάκια. Θυμάμαι επίσης το πολύ φαγητό που με πίεζαν να φάω. Λουκάνικα, καβουρμάδες και φυσικά οι μεγάλοι έπιναν τα τσίπουρα. Εκείνες οι πίτες, με το χειροποίητο φύλλο που ακόμα στέλνουν κάποιες θείες μου από το χωριό στην Αθήνα, ιδιαίτερα η κολοκυθόπιτα, ήταν εκπληκτικές. Στο Ασπρονέρι που πηγαίναμε, οι συγγενείς και οι γνωστοί αλλά και όλοι οι συγχωριανοί είναι χαμογελαστοί, ανοιχτοί και πολύ καλοί άνθρωποι. 

Δεν ξεχνάω επίσης τις δυο φορές που πήγα με τους γονείς μου στο δάσος της Δαδιάς και είδαμε τα σπάνια είδη πουλιών που υπάρχουν εκεί. Καθίσαμε και φάγαμε, οι κυρίες που τότε ασχολούνταν με τον ξενώνα πολύ καταδεχτικές. Ωραίες εμπειρίες“.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και της εθνικής ομάδας Γιάννης Γλύκος, εμπιστεύθηκε και αυτός τον συμπατριώτη μας Αντώνη Κούρτη

Πως του ήρθε η ιδέα και δημιουργήθηκε η K.due² 

Ο Αντώνης Κούρτης μίλησε στο evros-news.gr για την εταιρεία ρολογιών που βάζει τον πελάτη στη θέση του σχεδιαστή. Πως του ήρθε η ιδέα και ποιά είναι η εξέλιξη ως τώρα, αφού ήδη η K.due² διαπρέπει ήδη στην Ελλάδα κι ετοιμάζεται να «ανοίξει τα φτερά της» και στις αγορές του εξωτερικού.

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που είναι χρόνια στο χώρο αυτό (σ.σ. οι γονείς του έχουν κατάστημα χυσαφικών και ρολογιών στην Πετρούπολη και το Περιστέρι) και αναμφισβήτητα, το να έχεις καταστήματα τόσα χρόνια είναι εμπειρία και γενικότερα το να είσαι ενεργός στη δουλειά αυτή. Ήμουν πάντα κοντά στη δουλεία και αποκόμιζα πληροφορίες και εικόνες. Απο την παιδική μου ηλικία είχα σαν όνειρο να έχω ένα δικό μου brand, να δημιουργήσω κάτι που θα μείνει στο χρόνο.

Η φίλη του Πάολα ήταν από τις πρώτες που έγινε πελάτισσα της K.due²

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε την K.due². Σε ένα βράδυ! Το 2015 δημιουργήσαμε μόλις μέσα σε μερικούς μήνες, αρκετά καταστήματα στο δίκτυο συνεργατών μας για να “κλέψουμε” τις εντυπώσεις. Θυμάμαι να μιλάω με τον πατέρα μου στις 3 τα ξημερώματα και να του λέω «Γιατί να πουλάμε τα ρολόγια των άλλων και να μην κάνουμε δικά μας»? και να μου λέει «Μα τι λες τώρα; Θα το δούμε κάποια μέρα». Δεν με αφουγκραζόταν τότε και το καταλαβαίνω, λόγο της καθημερινότητας. Με τον καιρό όμως, έγινε το πρώτο βήμα και μετά το επόμενο και φτάσαμε εδώ“.

Γιατί επέλεξες το όνονα K.due²; 

«Το Κ είναι το αρχικό γράμμα του επιθέτου μου. Το due σημαίνει στα Ιταλικά το νούμερο 2, που το συνδυάσαμε έτσι ώστε να συμβολίζει τον πατέρα μου και εμένα. Θέλω με αυτή την ευκαιρία κιόλας να τον ευχαριστήσω διότι με βοήθησε όπως πάντα να υλοποιήσω την σκέψη μου! Προσθέσαμε και το Athens διότι η K.due² είναι Ελληνική εταιρία και θέλω να φαίνεται αυτό προς τα έξω, να προβάλουμε την πατρίδα όσο μπορούμε και να μην την ξεχνάμε! Τέλος, το ² είναι οι δύο μεγάλοι στόχοι που έχω θέσει για το μέλλον».

Το μότο της K.due² είναι το εξής: «Designedbyyou… Createdbyus». Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

«Σωστά, έχουμε ξεκινήσει σίγουρα κάτι πρωτοποριακό. Βάζουμε τον πελάτη στην θέση του σχεδιαστή! Για να το κάνω ποιο κατανοητό, προσφέρουμε την δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό ρολόι. Πάνω σε ένα ασημένιο ή χρυσό καντράν μπορεί να χαραχτεί οτιδήποτε επιθυμεί, από τα αρχικά του με την γραμματοσειρά της αρεσκείας του, μέχρι και να αποτυπωθεί μια σημαντική φωτογραφία που θέλει να θυμάται!

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας ξεχωριστό ρολόι, σε καθένα από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα που συνεργαζόμαστε. Είμαι βέβαιος πως θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα!»

Η Φουρέιρα που θα έρθει σε λίγες μέρες στον Άρδα, θα φοράει το ρολοι της K.due² με το όνομα της

-Δηλαδή αν εγώ θέλω ένα ρολόι που να έχει επάνω το σήμα του evros-news.gr μπορώ να το παραγγείλω και να το έχω;

Φυσικά. Το όνομα του site, το σχήμα του νομού Έβρου, το όνομα του χωριού σου, της ομάδας σου, των γονιών σου, της γυναίκας ή των παιδιών σου. Οτιδήποτε μπορούμε να φτιάξουμε στο καντράν και θα είναι κάτι πανέμορφο, χαραγμένο ή ανάλγυφο. Μοναδικό και πανέμορφο”.

-Πώς μπορεί κάποιος να αγοράσει ρολόγια από την K.due²;

«Οι τρόποι είναι πολύ απλοί, και εργαζόμαστε καθημερινά για να έχουν όλοι μεγαλύτερη ευκολία για τις αγορές του. Προς το παρών, μπορείτε να μας βρείτε μέσα από το δίκτυο των επιλεγμένων συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα σε πάνω από 65 σημεία πώλησης, είτε μέσα από το διαδίκτυο! Στο Facebook : K.due², στο Instagram: @kduewatches και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.kduewatches.com».

Με την ανερχόμενη τραγουδίστρια Αναστασία, στο video clip της οποίας παίρνει μέρος και ο Αντώνης Κούρτης και φοράει επίσης K.due²

-Θα σε ενδιέφερε ένα «άνοιγμα» προς τις αγορές του εξωτερικού;

Φυσικά! Νομίζω το υποδηλώνει και το brand μας. Θεωρώ πως κάθε σύγχρονη επιχείρηση πρέπει να βλέπει έξω από το παράθυρο του σπιτιού της. Αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα αλλά και όλων των ανθρώπων στην K.due², για το επόμενο χρονικό διάστημα η εξωστρέφεια. Βήμα βήμα όμως θα γίνει, πρώτα ο βασικός στόχος είναι να εδραιωθεί η K.due² στην Ελλάδα και έπειτα στο εξωτερικό. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους”.

Το κορυφαίο οικονομικό περιοδικό Forbes στην ελληνική έκοδοση του Ιουνίου, είχε συνέντευξη και παρουσίαση του Αντώνη Κούρτη και της K.due²

-Κλείνοντας θέλω να σε ρωτήσω. Στον Έβρο έχετε δραστηριοποιηθεί; Ξεκινήσατε συνεργασία με κάποια από τα πολλά καταστήματα ρολογιών, χρυσαφικών ή αξεσουάρ που υπάρχουν στις πόλεις του;

Αν και έχουμε ήδη συνεργάτες στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, στο νομό απ’ όπου είναι η μισή μου καταγωγή, ακόμα δεν ξεκινήσαμε. Είμαστε όμως ανοιχτοί σε συνεργασίες με οποιονδήποτε ενδιαφέρεται και μπορεί να επικοινώσει μαζί μας είτε τηλεφωνικά, είτε ηλεκτρονικά. Αν δεν μας βρει, μπορεί να απευθυνθεί και στο evros-news.gr για να μάθει πως μπορεί να επικινωνήσει και να έχουμε συνεργασία. Όπως μπορεί μέχρι να ξεκινήσουμε συνεργασία και να βρούμε αντιπροσώπους σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, να επικοινωνεί μαζί μας μεμονωμένα όποιος θέλει, να κάνει την παραγγελία του, να σχεδιάζουμε μαζί τί ακριβώς θέλει και να το στέλνουμε εμείς από την Αθήνα με κούριερ, εντελώς δωρεάν.

Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσουμε παρουσία και στον Έβρο. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για μένα να βρεθώ και πάλι στον τόπο καταγωγής της μητέρας μου Διονυσίας, να πάω στο Ασπρονέρι και να ρίξω και καμιά βουτιά στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης ή την Σαμοθράκη”.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ, ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑ K.due²

Όνομα: K.due²

Διεύθυνση: Πελοπίδα 6, Περιστέρι

Τηλ επικοινωνίας: 210 5758368

email επικοινωνίας: info@kdue2.com

Ιστοσελίδα: www.kdue2.com