Πέτροβιτς: Τί ακριβώς ισχύει για τα τρία έργα ύδρευσης του Διδυμοτείχου

Πέτροβιτς: Τί ακριβώς ισχύει για τα τρία έργα ύδρευσης του Διδυμοτείχου

Το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα του νερού παραμένει στην επικαιρότητα και σήμερα το πρωί δόθηκε νέα διάσταση, με τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν δύο έργα ύδρευσης προς υλοποίηση από τον δήμο Διδυμοτείχου, αλλά καθυστέρησαν γιατί δεν προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

Οι δηλώσεις του κ.Πέτροβιτς στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM, έδωσαν νέα διάσταση στο θέμα. Επειδή όμως η τηλεφωνική του επικοινωνία με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό διακόπηκε απότομα λόγω προβλημάτων στην σύνδεση, το evros-news.gr προσπαθώντας να δώσει την ακριβή διάσταση του θέματος, επικοινώνησε μαζί του. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ.Πέτροβιτς και αφού διευκρίνισε ότι οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί έστω και με κάποια καθυστέρηση, τόνισε για κάθε ένα από τα τρία έργα:

  1. Τρία είναι τα έργα που αφορούν την ύδρευση και εντάχθηκαν από την Περιφέρεια για χρηματοδότηση
  2. Το πρώτο είναι η Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Πυθίου και Ρηγίου. Η ημερομηνία ένταξης του ήταν 28/7/2016, είναι προϋπολογισμού 1.339.903,80 ευρώ, υπογράφηκε σύμβαση και ήδη εκτελείται.
  3. Το δεύτερο έργο είναι: Βελτίωση ύδρευσης οικισμών Μάνης, Σιταριάς, Καρωτής, Ελληνοχωρίου, Θυρέας και Λαγού. Η ημερομηνία ένταξης του ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο, 1/9/2016 και είναι προϋπολογισμού 1.081.300, 81 ευρώ. Έχει εκδοθεί απόφαση της Διαχειριστικής αρχής, σύμφωνη γνώμη0 για δημοπράτηση του έργου στις 5/5/2017. Δεν είναι γνωστό στην Περιφέρεια αν ο δήμος Διδυμοτείχου προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού.
  4. Το τρίτο έργο είναι: Βελτίωση ύδρευσης πόλης Διδυμοτείχου και οικισμών. Η ημερομηνία ένταξης του από την Περιφέρεια ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο, 1/9/2016 και είναι Προϋπολογισμού 1.272.357,72 ευρώ. Υποβλήθηκε από τον δήμο Διδυμοτείχου αίτημα στην Διαχειριστική μόλις πριν λίγες μέρες, στις 27/6/2017 για σύμφωνη γνώμη δημοπράτησης και εξετάζεται. 

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση