Διδυμότειχο: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κυκλοφορίας γύρω απ’ το τέμενος Βαγιαζήτ. ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!!

Διδυμότειχο: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κυκλοφορίας γύρω απ’ το τέμενος Βαγιαζήτ. ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!!

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης του Διδυμοτείχου, όχι μόνο αυτοκινήτων αλλά και πεζών, προκειμένου να αποφευχθούν τα ατυχήματα από πτώση κάποιων κατάλοιπων του στεγάστρου που κάηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του Μαρτίου στο τέμενος Βαγιαζήτ, αποφάσισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης, επειδή στην πόλη πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η απόφαση του συγκεκριμένα αναφέρει: “Αποφασίζουμε την διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσης οχημάτων και την διέλευση των πεζών στην πόλη του Διδυμοτείχου και συγκεκριμένα επί της οδού 28ης Μαΐου (από το ύψος της οδού Δημοκρατίας μέχρι την οδό Θεοτοκοπούλου), προς αποφυγή ατυχημάτων από πτώση των καταλοίπων του στεγάστρου του Τεμένους Βαγιαζήτ, λόγω ισχυρών ανέμων.

Άρθρο 2ο

Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών θα διεξάγεται μέσω των οδών  Δημοκρατίας – Υψηλάντου και μέρους της 28ης Μαΐου.

Άρθρο 3ο

α) Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης ισχύουν από σήμερα 04-07-2017 για λόγους ασφαλείας και μέχρι νεοτέρας.

β) Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου και εφαρμόζεται από την τοποθέτηση των υπό του Κ.Ο.Κ. προβλεπόμενων πινακίδων απαγόρευσης κυκλοφορίας, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διδυμοτείχου.

γ) Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 Π.Κ. και των άρθρων 3,4,16,34,103 του Ν.3542/2007 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

δ) Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».