Δικαίωση του evros-news.gr: Δεν κλείνουν τα αιμοληπτήρια Δικαίων, Μεταξάδων, Σαμοθράκης

Δικαίωση του evros-news.gr: Δεν κλείνουν τα αιμοληπτήρια Δικαίων, Μεταξάδων, Σαμοθράκης

Μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία δικαιώνει απόλυτα την σκληρή στάση που κράτησε από την πρώτη στιγμή το evros-news.gr, σημειώθηκε στο θέμα κλεισίματος των αιμοληπτηρίων που λειτουργούν στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, τα Δίκαια Ορεστιάδας και την Σαμοθράκη, ως παραρτήματα ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Με απόφαση του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού, “παγώνει» για τις δυσπρόσιτες, απομακρυσμένες περιοχές και για τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων, η νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε την παύση λειτουργίας των ιδιωτικών αιμοληπτηρίων και ελπίζουμε να αλλάξει εντελώς και να μην ισχύσει τελικά.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Παναγιώτης Βάρναλης, αφού έχουν ήδη ενημερωθεί, με έγγραφο που τους απέστειλε το υπουργείο Υγείας, οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας και αυτοί με την σειρά τους ειδοποίησαν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που θα έπρεπε από τις 28 Ιουνίου να έχουν κλείσει τα συγκεκριμένα αιμοληπτήρια. Στον Έβρο όπως έχουμε γράψει, αιμοληπτήρια ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων λειτουργούν στα Δίκαια του δήμου Ορεστιάδας, στους Μεταξάδες του δήμου Διδυμοτείχου και στη Σαμοθράκη, τα οποία, στο σύνολό τους, εμπίπτουν στην συγκεκριμένη, ειδική κατηγορία.

Για να είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΙ, πρώτη “σήκωσε” το θέμα η κ.Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Ορεστιάδος, που μετέφερε τις έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής Τριγώνου, που εξυπηρετούνται από ιδιωτικό αιμοληπτήριο που λειτουργεί στα Δίκαια.

Το evros-news.gr ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ και με προσωπικό άρθρο του υπεύθυνου του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα σε όσους άφηναν στο έλεος του Θεού τους ηλικιωμένους στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατοίκους των Δικαίων, των Μεταξάδων και της Σαμοθράκης ή τους ανάγκαζαν σε φοβερή ταλαιπωρία. Τότε κάποια… γατάκια που εργάζονται σε γραφεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια ή… αβαντάρουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, άφηναν διάφορα γελοία και ανόητα υπονοούμενα εναντίον μας. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε όλους αυτούς ήρθε φυσικά από μια βουλευτή του κόμματος τους.

Τελικά και είναι προς τιμήν της, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά έστω και καθυστερημένα, βλέποντας και η ίδια προσωπικά τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στην περιοχή του ΤΡΙΓΩΝΟΥ, έφερε το θέμα στη Βουλή, με ερώτηση που είχε καταθέσει, ζητώντας την εξαίρεση απομακρυσμένων χωριών και νησιών από τη νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε την καθολική παύση λειτουργίας των ιδιωτικών αιμοληπτηρίων που βρίσκονται εκτός των κεντρικών εγκαταστάσεων των διαγνωστικών κέντρων. ‘Ετσι ήρθε η απόφαση για το “πάγωμα” του κλεισίματος των αιμοληπτηρίων, που ευχόμαστε να μην ισχύσει ποτέ.