Γ. Μαυρωτάς(Ποτάμι) : «Να δοθεί λύση στη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμότειχου»

Γ. Μαυρωτάς(Ποτάμι) : «Να δοθεί λύση στη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμότειχου»

Την προβληματική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου, λόγω των συνεχιζόμενων ελλείψεων σε υγειονομικό προσωπικό αλλά και λόγω της κατάργησης της διοικητικής αυτονομίας του εδώ και 4,5 χρόνια, αναδεικνύει ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου με το Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Παρά και τις πρόσφατες ηχηρές διαμαρτυρίες των κατοίκων της ακριτικής περιοχής του Έβρου, συγκεκριμένη και βιώσιμη λύση δεν έχει δοθεί ακόμη από το Υπουργείο Υγείας το οποίο συν τοις άλλοις αποφεύγει να απαντά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για το εν λόγω καίριο θέμα. Γνωρίζοντας τις χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν, αλλά και του κακού επαρχιακού οδικού δικτύου, οι κάτοικοι του Βορείου Έβρου ζουν με την καθημερινή αγωνία σε ότι αφορά την υγειονομική τους περίθαλψη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μαυρωτάς το νοσοκομείο του Διδυμότειχου υπολειτουργεί εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση αντιμετωπίζονται περιστασιακά και με προσωρινές παρεμβάσεις, αλλά και στις δυσλειτουργίες που οφείλονται στη διοικητική ενοποίησή του με το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Ο βουλευτής του Ποταμιού ρωτά τον Υπουργό για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στη λειτουργία τμημάτων και κλινικών, για τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και με ποιον τρόπο αυτά θα αντιμετωπιστούν σε μόνιμη βάση. Θέτει επίσης το ζήτημα της επαναφοράς της διοικητικής αυτονομίας του Γ.Ν. Διδυμοτείχου ενώ ζητά ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου για τη λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. στον ακριτικό νομό του Έβρου.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ κ.ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΥΡΩΤΑ, βουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΕΔΩ

http://topotami.gr/na-dothi-lisi-sti-sinechi-ipovathmisi-tou-nosokomiou-didimotichou/