Μανούσης: Ως την άλλη Τετάρτη ξεκινάει δρομολόγια για Σαμοθράκη το ΖΕΦΥΡΟΣ

Μανούσης: Ως την άλλη Τετάρτη ξεκινάει δρομολόγια για Σαμοθράκη το ΖΕΦΥΡΟΣ

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα έχει καταπλεύσει στην Αλεξανδρούπολη και θα ξεκινήσει κανονικά δρομολόγια για την Σαμοθράκη το νέο ταχύπλοο «ΖΕΦΥΡΟΣ» της SAOS FERRIES, το οποίο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σας παρουσίασε το evros-news.gr.

Χθες έγινε η καθέλκυση του ΖΕΦΥΡΟΣ στο λιμάνι του Λαυρίου, προκειμένου να γίνουν οι τελευταίες δοκιμές στις τρεις μηχανές του από τους μηχανικούς της VOLVO και αν δεν προκύψει κανένα απρόοπτο, το αργότερο την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια για την Σαμοθράκη.

Ο πλοιοκτήτης και ιδιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης, μιλώντας χθες στοιν κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, τόνισε ότι το σκάφος έχει ήδη τις σχετικές εγκρίσεις μετά από τους ελέγχους που έκαναν οι αρμόδιες εταιρείες. “Με το ΖΕΦΥΡΟΣ δεν είχαμε πρόβλημα από την γραφειοκρατία, γιατί ευτυχώς όλα τα θέματα και οι άδειες δίνονται από ιδιωτικές εταιρείες. Απλά, επειδή έχουν τοποθετηθεί τρεις μηχανές VOLVO, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στην Ευρώπη που το εφαρμόζει η σουηδική εταιρεία, θέλουν οι τεχνικοί της να κάνουν τις μετρήσεις και να δουν πως λειτουργούν στην θάλασσα”.

Ο κ.Μανούσης τόνισε ότι το σκάφος είναι φτιαγμένο για να εκτελεί δρομολόγια ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, και με ανέμους μέχρι 5 μποφόρ. “Θα έλεγα ότι είναι φτιαγμένο περισσότερο να εκτελεί δρομολόγια τους χειμερινούς μήνες. Όλο το χρόνο δηλαδή και εφ όσον οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Είναι έτσι κατασκευασμένο στα πλάγια. ώστε να αντέχει και μεγάλα κύματα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και ως την ερχόμενη Τετάρτη θα ξεκινήσει δρομολόγια προς την Σαμοθράκη“.