Διδυμότειχο: Εξουδετερώθηκε το βλήμα στην Κυανή. Το κατέστρεψαν στο κοντινό πεδίο βολής “Ψηλός Στάλος”

Διδυμότειχο: Εξουδετερώθηκε το βλήμα στην Κυανή. Το κατέστρεψαν στο κοντινό πεδίο βολής “Ψηλός Στάλος”

Εξουδετερώθηκε πριν από λίγη ώρα, το βλήμα που βρέθηκε χθες από αγρότη σε χωράφι, δίπλα στο νεκροταφείο του χωριού Κυανή Διδυμοτείχου. Πρόκειται για ένα Βλήμα όλμου 81 Χιλ και οι έμπειροι και ικανότατοι πυροτεχνουργοί της 16ης Μεραρχίας Πεζικού που βρίσκεται στο Διδυμότειχο, χρειάστηκαν περίπου μισή ώρα για την εξουδετέρωση. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο κοντινό  πεδίο βολής “Ψηλός Στάλος” που βρίσκεται στους Ασβεστάδες και το κατέστρεψαν με έκρηξη.

Η επιχείρηση σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, ξεκίνησε στις λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί και ολοοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα αργότερα, ενώ είχαν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα, με απομάκρυνση των κατοίκων σε απόσταση ασφαλείας. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι βρίσκεται εκεί πολλά χρόνια και προέρχεται από κάποιο λάθος στον υπολογισμό σε παλαιότερη βολή όλμων προς το πεδίο βολής “Ζωντάν” στο Καζαντζή Βρυσικών, το οποίο όμως δεν λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια. Φυσικά ήταν ενεργό και επικίνδυνο, αφού θα μπορούσε να εκραγεί σε περίπτωση που κάποιο άροτρο τρακτέρ που όργωνε το χωράφι, το χτυπούσε στο επικίνδυνο σημείο. 
Τέλος καλό λοιπόν όλα καλά και αξίζουν συγχαρητήρια στους πυροτεχνουργούς της XVI, οι οποίοι έφεραν με επιτυχία σε πέρας μκια ακόμα επικίνδυνη αποστολή. Γι’ αυτό άλλωστε δέχθηκαν και τις ευχαριστίες και τα μπράβο των κατοίκων της Κυανής και των Βρυσικών, των χωριών που ανάμεσα τους βρέθηκε το βλήμα.