Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χθες στην ανακαινισμένη εκκλησία της Κυριακής Σουφλίου

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χθες στην ανακαινισμένη εκκλησία της Κυριακής Σουφλίου

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλσε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός την εορτή της Αγίας Κυριακής, στο ομώνυμο χωριό Κυριακή Σουφλίου, όπου και παλαιός Ναός, που φέρει το όνομα της Αγίας.

Ο συγκεκριμένος ναός ήταν ερειπωμένος επί πολλά χρόνια και ανακαινίσθηκε πριν από λίγα χρόνια δαπάναις της Ιεράς Μητροπόλεως. «Σε μια εποχή αποδόμησης των πάντων η Εκκλησία οικοδομεί, πρωτίστως ψυχές αλλά και Ευκτήριους Οίκους λατρείας, προκειμένου οι πιστοί να βρίσκουν ελπίδα και απαντοχή…» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη ομιλία του στο χωριό Κυριακή.

Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής Διδυμοτείχου

Χθες το απόγευμα, η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής εορτάσθηκε στα φερώνυμο Ναΐδριο του Διδυμοτείχου, όπου ο Σεβασμιώτατος κ.Δαμασκηνός αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Διδυμοτείχου όπου και παλαιό αγίασμα.

Προ του πέρατος της ακολουθίας και μετά την ευλογία τον άρτων, ο Σεβασμιώτατος, παροσία πλήθους πιστών, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον σπουδαστή της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης Γεώργιο Γιαντσιούδη.