Εισπράττουν εκατομμύρια, δεν δίνουν τίποτα ανταποδοτικά και ζητούν «κούρεμα» μερικών ευρώ

Εισπράττουν εκατομμύρια, δεν δίνουν τίποτα ανταποδοτικά και ζητούν «κούρεμα» μερικών ευρώ

Οι πρόσφατες αποφάσεις που έλαβαν οι δήμοι Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και αναμένεται να ακολουθήσει ο δήμος Ορεστιάδας, «κουρεύοντας» κατά 50% τις οφειλές που είχε προς αυτούς ο «πτωχευμένος» Μαρινόπουλος, μετά από αίτηση του ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ που απέκτησε την συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, δεν μπορούσαν να αποφευχθούν. Γιατί οι δήμοι, όχι μόνο του Έβρου αλλά και όλης της χώρας όπου υπήρχαν καταστήματα «Μαρινόπουλου», είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για «κούρεμα» κατά 50% των οφειλών σε λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Η επιλογή όμως μιας εταιρείας-κολοσσού, με τεράστια οικονομικά μεγέθη όπως είναι ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, να ζητάει από μικρούς δήμους με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να του «κουρέψουν» μερικά ευρώ (250 στην Αλεξανδρούπολη και 500 στο Διδυμότειχο), τα οποία μάλιστα αν θέλει μπορεί να εξοφλήσει με βάση το νόμο σε 36 δόσεις!!!, αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με το περιβόητο: «Ότι είναι νόμιμο, δεν σημαίνει πως είναι και ηθικό».

Με αφορμή μάλιστα το συγκεκριμένο γεγονός, θα πρέπει να αναφέρουμε και την ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στις κοινωνίες των μικρών πόλεων της Περιφέρειας, όπως το Διδυμότειχο στην προκειμένη περίπτωση, των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που πλέον πήρε το κατάστημα της «Μαρινόπουλος» στο Διδυμότειχο, αλλά και ο ΜΑΣΟΥΤΗΣ που εδώ και χρόνια λειτουργεί στο κέντρο της πόλης και το LIDL, εισπράττουν κάθε χρόνο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ από τους κατοίκους του δήμου αλλά και όλης της περιοχής. 

Έχουν προσφέρει κάποια χρήματα ως ανταποδοτικότητα στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα; Ας αφήφουμε την έλλειψη χορηγιών στις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν επίσημα οι δήμοι ή στους αθλητικούς συλλόγους, όπως η Α.Ε.Διδυμοτείχου που ανέβηκε στην Γ΄εθνική. Προσέφεραν έστω ένα μηχάνημα σε ένα από τα δυο νοσοκομεία του ΄Εβρου; Για να μην αναφερθούμε σε κάποιο ασθενοφόρο και την αγορά του ή σε ένα ιατρικό εξοπλισμό που λείπει στα νοσοκομεία ή τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία του νομού. 

Εδώ η Α.Ε.Διδυμοτείχου διέθεσε τα έσοδα της φιέστας ανόδου και αγόρασε χειρουργικά εργαλεία για το νοσοκομείο της πόληςΗ εταιρεία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ για παράδειγμα, κάνει συχνά χορηγίες σε όλο τον Έβρο και διάφορες εκδηλώσεις. Το γεγονός ότι ιδιοκτήτες της είναι από τον Έβρο, πονούν τον τόπο και θέλουν να βοηθούν, ΔΕΝ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ τις εταιρείες κολοσσούς όπως είναι οι ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ και LIDL από το γεγονός ότι ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ως ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ στις τοπικές κοινωνίες.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ