Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Προσλαμβάνεται προσωπικό, αλλά σύντομα φεύγει ζητώντας μετάθεση λόγω συνυπηρέτησης

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Προσλαμβάνεται προσωπικό, αλλά σύντομα φεύγει ζητώντας μετάθεση λόγω συνυπηρέτησης

Την ενίσχυση λειτουργίας τριών τμημάτων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με προσλήψεις τριών επικουρικών γιατρών για τρία χρόνια ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Διοικητής των Νοσοκομείων Διδυμοτείχου Στέφανος Καρακόλιας. Πρόκειται για τα τμήματα Οφθαλμολογίας, Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ορθοπαιδικής αντίστοιχα, ενώ για μια ημέρα την εβδομάδα θα υπάρχει μετακίνηση Ουρολόγου από την κρατική ουρολογική κλινική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (εξωτερικά ιατρεία),

Συγκεκριμένα, το Γ.Ν. Διδυμοτείχου ενισχύεται με 3 επικουρικούς ιατρούς ειδικότητας Οφθαλμολογίας, Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ορθοπαιδικής αντίστοιχα. Με τους ανωτέρω θα συναφθεί σύμβαση 3ετούς διάρκειας από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων τους, που δεν μπορεί να ξεπερνά την 18/7/2017. Παράλληλα, βρέθηκε προσωρινή λύση για την επαναλειτουργία του Ουρολογικού τμήματος.

Ειδικότερα με την πρόσληψη του Οφθαλμίατρου επαναλειτουργεί το Οφθαλμολογικό τμήμα, το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2016 λόγω μετάθεσης του προκατόχου της θέσης. Συμπληρωματικά, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους €113.500 μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 και διανύεται η φάση σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια εξοπλισμού εξωτερικών ιατρείων και χειρουργείων του Οφθαλμολογικού τμήματος. Τέλος, επανασυστήνεται η Β’ βάθμια επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργείου Συγκοινωνιών, στην οποία θα συμμετέχει ο εν λόγω ιατρός.
Από 17/07/2017 επαναλειτουργεί το Ουρολογικό τμήμα, το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2016 λόγω παραίτησης του προκατόχου της θέσης, με μετακίνηση Ουρολόγου από την κρατική ουρολογική κλινική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για μια μέρα την εβδομάδα (εξωτερικά ιατρεία), και έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου ή επικουρικού ιατρού ειδικότητας Ουρολογίας στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου.
Με την πρόσληψη της Μαιευτήρα-Γυναικολόγου το δυναμικό του συγκεκριμένου τμήματος απαριθμεί πλέον 4 ιατρούς (3 μόνιμους και 1 επικουρικό) και αναμένεται ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών της περιοχής ευθύνης μας.


Με την πρόσληψη του Ορθοπαιδικού ιατρού το δυναμικό του συγκεκριμένου τμήματος απαριθμεί πλέον 4 ιατρούς (2 μόνιμους και 2 επικουρικούς) και αναμένεται μηδενική εκροή περιστατικών προς το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όπως έρχονται οι περισσότεροι φεύγουν 

ζητώντας μετάθεση λόγω συνυπηρέτησης

Ο κ.Καρακόλιας μιλώντας στον κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και στον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, επεσήμανε όμως ότι ειδικά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να αποκτήσει σταθερό νοσηλευτικό προσωπικό παρά το γεγονός ότι γίνονται τακτικές προσλήψεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νεοδιοριζόμενων, σε σύντομο χρονικό διάστημα επικαλούνται νόμιμα λόγους υγείας ή την δυνατότητα συνυπηρέτησης με τον ή την σύζυγό τους και φεύγουν αμέσως σχεδόν για άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, αφήνοντας τις θέσεις και πάλι κενές. Όπως είπε ο Αναπληρωτής Διοικητής, το ενδεχόμενο της μετακίνησης του νεοπροσληφθέντα υπαλλήλου είναι πολύ ευκολότερο, όταν ο ένας σύζυγος είναι ένστολος, …περίπτωση πολύ συνηθισμένη στο Διδυμότειχο και έτσι τα κενά σε πολλές θέσεις εξακολουθούν να παραμένουν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ STATUS 94.2 Ο Κ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΚΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ

 

Πηγή: gnomionline.gr και statusradio.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση