Σύλληψη 43χρονου στο Ισαάκιο γιατί πουλούσε φρούτα χωρίς άδεια, στα… μαλακά ο Παπαντωνίου

Σύλληψη 43χρονου στο Ισαάκιο γιατί πουλούσε φρούτα χωρίς άδεια, στα… μαλακά ο Παπαντωνίου

Την στιγμή που ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του “καθαρίζουν” με 100.000 περίπου ευρώ αν και απέκρυψαν από το πόθεν έσχες 1.311.000 ευρώ της Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ, η αστυνομία στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου συνέλαβε 43χρονο γιατί πουλούσε φορύτα χωρίς άδεια.

Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα. Ο Γιάννος Παπαντωνίου, άλλοτε ισχυρός υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και η σύζυγός του Σταύρουλα Κουράκου, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο που τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων (έκαστος), εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως. Παράλληλα, με την απόφαση επιβλήθηκε στο ζεύγος και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, όπως και πρωτόδικα. Έτσι, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, συνολικά θα πρέπει να καταβάλουν  περίπου 100.000 ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις από την πρωτόδικη απόφαση), αλλά θα να μείνουν εκτός φυλακής. Λεφτά άλλωστε υπάρχουν πολλά για τον “σοσιαλιστή” Γιάννο.

Την ίδια στιγμή, ένας συντοπίτης μας που ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, με τη χρήση Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, διαθέτοντας προς πώληση φρούτα και δεν είχε απαιτούμενης άδειας, συνελήφθη και αφού κατασχέθηκαν τα παραπάνω φρούτα, του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Φυσικά δεν φταίνε τίποτα οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Διδυμοτείχου, αφού εφάρμοσαν το νόμο και τις εντολές που παίρνουν. Το θέμα όμως είναι αν στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, της οικονομικής ανέχειας, του Γιάννου Παπαντωνίου και της γυναίκας του που αποκρύπτουν εκατομμύρια ευρώ, την πληρώνει τελικά ένας… κακομοίρης που προσπαθεί να βγάλει ένα μεροκάματο πουλώντας μερικά φρούτα. Έστω και χωρίς άδεια.