Ο Σπίρτζης κρατούσε επί 8 μήνες στο συρτάρι την κατασκευή του Σφαγείου Φερών

Ο Σπίρτζης κρατούσε επί 8 μήνες στο συρτάρι την κατασκευή του Σφαγείου Φερών

Επί 8 μήνες κρατούσε στο συρτάρι του την απόφαση του αρμόδιου Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείο μεταφορών και Υποδομών για την κατασκευή του Σφαγείου Φερών ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και δεν την προχωρούσε. προφανώς για να… σιτέψει, όπως και τα κρέατα.

Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα, προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει το έργο. Μιλώντας στον κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Λαμπάκης τόνισε ότι επισκέφθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο για την επικαιροποίηση του έργου της κατασκευής του Σφαγείου των Φερών.

Τελικά, έστω και με την πολύ μεγάλη αυτή καυστέρηση, το απόγευμα της Τρίτης το Τεχνικό Συμβούλιο έδωσε την άδεια και ξεκινάει ήδη η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού, οπότε το έργο μπαίνει σιγά σιγά στην τελική ευθεία.

Η καθυστέρηση στις σχετικές υπογραφές που απαιτούνταν για την έναρξη του έργου, οφειλόταν στην πολύμηνη προσπάθεια του κ. Σπίρτζη να αλλάξει τον νόμο και τις διαδικασίες για την κατασκευή ανάλογων έργων. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι το έργο ξεμπλοκάρει και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα οι κτηνοτρόφοι των Φερών θα δουν το όνειρο τους να γίνεται πραγματικότητα.

Όπως είπε ο κ.Λαμπάκης: “Ο κ.Σπίρτζης επί 8 μήνες είχε στα συρτάρια του την έγκριση για την κατασκευή του σφαγείου από το αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο που είχε παρθεί εδώ και έναν χρόνο. Περίμενε την τροποποίηση του νόμου, που μετά από μήνες έγινε τελικά και το μοναδικό που υπήρξε διαφορετικό είναι ότι δεν χρειάζεται υπογραφή του υποιυργού.

Περιμέναμε λοιπόν την απόφαση και σε δυο μήνες θα κάνουμε τα τεύχη δημοπράτησης και θα το βγάλουμε στον αέρα για να βρεθεί ανάδοχος. Το δάνειο έχει εγκριθεί και είναι όλα τελειωμένα για να προχωρήσουμε κανονικά. Ελπίζω να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση”