Μυτιληνός: Κλείσαμε αγροτικές βρύσες, γιατί κάποιοι έπαιρναν με βυτία νερό και το πουλούσαν

Μυτιληνός: Κλείσαμε αγροτικές βρύσες, γιατί κάποιοι έπαιρναν με βυτία νερό και το πουλούσαν

Οι καταγγελίες που δέχθηκε ο δήμος Αλεξανδρούπολης από πολίτες, ότι κάποιοι γεμίζουν νερό σε βυτία από τις αγροτικές βρύσες  και πηγαίνουν και το πουλάνε, ανάγκασε την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ) να τις κλείσει.

Εξηγώντας την απόφαση αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ)  Ευάγγελος Μυτιληνός μιλώντας στην χθεσινή πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 τόνισε: “Δυστυχώς όπου πάμε να κάνουμε ένα μέτρο, γίνεται κατάχρηση. Υπήρξαν καταγγελίες ότι υπήρχαν φυτοφάρμακα πεταμένα και κινδύνευαν όχι μόνο τα ζώα και μάλιστα βρέθηκε ένα δηλητηριασμένο από τα πεταμένα φυτοφάρμακα, αλλά και οι άνθρωποι.

Πάμε να κάνουμε μια παροχή δωρεάν και πηγαίνουν κάποιοι παίρνουν το νερό και το πουλάνε με βυτία. Πήραμε λοιπόν απόφαση να το σταματήσουμε, γιατί δυστυχλώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν με άλλον τρόπο. Καταγγελίες υπήρχαν πολλές ότι κάποιοι έχουν βυτίο στην καρότσα και παίρνουν το νερό που είναι πόσιμο και πηγαίνουν στη συνέχεια και το πουλούν σε όσους δεν έχουν“.

Ο κ.Μυτιληνός επεσήμανε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα νερού η πόλη της Αλεξανδρούπολης και ούτε τις μέρες του καύσωνα δημιουργήθηκε το παραμικρό. “Ο πολίτης της Αλεξανδρούπολης έχει αποκτήσει παιδεία. Δεν καταναλώνει άσκοπα το νερό, ούτε πλένει με τα λάστιχα τα αυτοκίνητα και ούτε το σκορπούν άσκοπα στους δρόμους. Έχουν συντελέσει οι καμπάνιες που κάνουμε μέσω των ΜΜΕ και έχουν  φέρει αποτέλεσμα. Βομδαρδίζουμε καθημερινά με μηνύματα και έτσι γίνεται συνείδηση να μην σπαταλούν το νερό.

Δεν είχαμε προβλήματα με τον καύσωνα και βάλαμε διπλές βάρδιες αν υπήρχε καμιά ζημιά να παρέμβουμε άμεσα. Δεν χρειάστηκε. Μόνο δυο μικρά περιστατικά υπήρξαν. Νεράκι έχουμε. Δόξα τον Θεό. Βλέπετε δίπλα μας τί γίνεται στο Διδυμότειχο, όπου οι άνθρωποι υποφέρουν”.