Πυρκαγιά στη Λευκίμμη: “Μάχη” Πυροσβεστών και 4 αεροπλάνων να σβήσει πριν νυχτώσει(Όλες οι εξελίξεις)

Πυρκαγιά στη Λευκίμμη: “Μάχη” Πυροσβεστών και 4 αεροπλάνων να σβήσει πριν νυχτώσει(Όλες οι εξελίξεις)

Στην “μάχη” έχουν ριχτεί εδώ και ώρες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις του Έβρου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε από πτώση κεραυνού στην Λευκίμμη Σουφλίου, στην τοποθεσία Κιτρινόπετρα, που βρίσκεται κοντά τόσο στο πεδίο βολής, όσο και στις εκτάσεις που είχαν καεί το 2011.

Τέσσερα αεροσκάφη, δύο ΠΕΤΖΕΤΕΛ από την Χρυσούπολη Καβάλας και δύο ΚΑΝΑΝΤΕΡ από την Θεσσαλονίκη, ειδοποιήθηκαν και έφτασαν σχεδόν άμεσα, προκειμένου να συμβάλλουν καθοριστικά στην κατάσβεση της φωτιάς, γιατί η περιοχή είναι δύσβατη και δεν έχουν πρόσβαση τα οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ και τα πεζοπόρα τμήματα δυσκολεύονται.

Στην περιοχή Πέτροβιτς και Πουλιλιός

Η φωτιά καίει θαμνώδεις εκτάσεις και δεν είχε επεκταθεί μέχρι πριν λίγη ώρα στο δάσος με τα πεύκα, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η κατάσταση θα γινόταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΗ και θα υπάρξει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ για το Δάσος Δαδιάς Λευκίμμης, με απειλή ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Στόχος λοιπόν είναι να τεθεί υπό έλεγχο και να σβηστεί εντελώς μέχρι να νυχτώσει. Στην περιοχή κατευθύνεται αυτή την ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, που ενημερώνεται συνεχώς από τον επικεφαλή της Πυροσβεστικής και συντονιστή των προσπαθειών κατάσβεσης, ενώ έδωσε εντολή να τεθούν στη διάθεση των προσπαθειών που γίνονται και τα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός επίσης ήταν σε “ανοιχτή γραμμή” με την Πυροσβεστική και ήδη βρίσκεται και αυτός στην περιοχή, διαθέτοντας όλα τα μέσα του δήμου, προκειμένου να συνδράμουν και αυτά.

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση