Η απάντηση του evros-news.gr στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Αλεξανδρούπολης κ.Ευάγγελο Μυτιληνό

Η απάντηση του evros-news.gr στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Αλεξανδρούπολης κ.Ευάγγελο Μυτιληνό

Την περασμένη Παρασκευή 7 Ιουλίου, το evros-news.gr αποκάλυψε το θέμα του “κουρέματος” κατά 50% που έγινε από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης στις 21 Ιουνίου, στον λογαριασμό του “πτωχευμένου” Μαρινόπουλου, για το νερό που κατανάλωνε το κατάστημα της πόλης.

Αναφέραμε ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ Ευάγγελου Μυτιληνού και των παριστάμενων μελών του Δ.Σ βασίστηκε  στην υπ’αριθμ. 8/2017 Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (περίπτωση Σκλαβενίτη Α.Ε., παρ. περί διαγραφής σε ποσοστό 50% των υποχρεώσεων προς τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας…κλπ.). Στο τέλος μάλιστα του ρεπορτάζ. αναφέρονταν ως ένθετα τόσο η συγκεκριμένη απόφαση της Δικαιοσύνης (ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ «ΚΟΥΡΕΜΑ» 50% ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ), ενώ ασκούσαμε έντονη κριτική στον όμιλο Σκλαβενίτη που απέκτησε την “Μαρινόπουλος”, για το γεγονός ότι ένας τέτοιος οικονομικός κολοσσός ζήτησε να “κουρευτεί” ένας λογαριασμός λίγων ευρώ από τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Την Τρίτη βγήκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ.Ευάγγελος Μυτιληνός στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού θέλησε να απαντήσει στο δημοσίευμα μας. Δεν ανέφερε το evros-news.gr, αλλά είπε συγκεκριμένα(ακριβής απομαγνητοφώνηση) τα εξής: “Είδα προχθές κάνα-δύο δημοσιεύματα. Χαρίζει λέει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ το 50% από τα τέλη ύδρευσης που χρωστούσε. Δενχάρισε κανένα συμβούλιο της ΔΕΥΑΑ Δημήτρη, γιατί από κάτω γράφαν στα ψιλά γράμματα, είχαμε δικαστική εντολή. Βγήκε δικαστική απόφαση, που καλούσε όλους όσους είχαν να λαβαίνουν από την εταιρεία αυτή, να τις κάνουν έκπτωση το 50%. Δεν μπορούμε λοιπόν να παρακούσουμε μια δικαστική ενολή. Αυτό προς αποκατάσταση“.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ evros-news.gr στον κ.Μυτιληνό είναι η εξής:

  1. Επειδή πριν το συγκεκριμένο θέμα, εκθείαζε τα τοπικά ΜΜΕ για την άριστη συνεργασία που έχουν με τον ίδιο και τη ΔΕΥΑΑ στο θέμα του νερού, θα μπορούσε τις απόψεις του αυτές και τις διευκρινίσεις να τις είχε στείλει στο evros-news.gr με ένα e-mail ή να τηλεφωνήσει στον υπεύθυνο του site Κώστα Πιτιακούδη (το τηλέφωνο του υπάρχει στην επικοινωνία) και φυσικά αμέσως θα τις δημοσιεύαμε. Γιατί ένα μόνο δημοσίευμα υπήρχε για το θέμα και αυτό ήταν το δικό μας.
  2. Εμείς δεν γράψαμε πουθενά ότι χαρίζει ο ίδιος και η ΔΕΥΑΑ στον Μαρινόπουλο τίποτα. Ότι “κούρεψε” τις οφειλές του μετά από αίτηση του Σκλαβενίτη επισημάναμε.
  3. Φυσικά τονίσαμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση στηρίχθηκε στην σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, είπαμε ποιά είναι και την είχαμε ΕΝΘΕΤΗ στο τέλος του ρεπορτάζ, για να την διαβάσει όπιος ήθελε να διαπιστώσει τί ακριβώς προβλέπει.
  4. Καμιά κριτική, ούτε υπονοούμενο δεν κάναμε ή δεν αφήναμε για τον ίδιο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΑ σχετικά με την συγκεκριμένη απόφαση. Αντίθετα, ασκήσαμε ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ στον όμιλο Σκλαβενίτη για την τακτική του να ζητάει “κούρεμα” λόγω ευρώ στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας από τους δήμους. Το ίδιο γράψαμε και στο θέμα του “κουρέματος” που έκανε για τα δημοτικά τέλη ο δήμος Διδυμοτείχου, ενώ υπήρξε και ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΡΘΡΟ που έκανε ειδική αναφορά στην τακτική των αλυσίδων σούπερ μάρκετ αντί να προσφέρουν ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ στους δήμους από τους κατοίκους των οποίων εισπράττουν εκατομμύρια, να “πατούν” σε δικαστικές αποφάσεις για να γλιτώσουν μερικές δεκάδες ευρώ.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Και επειδή όπως είπε και ο κ.Μυτιληνός, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός τον ρώτησε και για άλλα θέματα εκτός του νερού, όπως είναι η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πέρα από το… ειρωνικό ύφος της αναφοράς στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρη Αυγενάκη (“όποιος και αν είναι αυτός, Αυγενάκης, Μυτιληνάκης”), η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΡΘΕ ΧΘΕΣ από τον ίδιο τον δήμαρχο και επικεφαλή της δημοτικής του παράταξης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος βρέθηκε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας είναι μέλος και Γραμματέας είναι ο κ.Αυγενάκης. 

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθεας. Με πολύ φιλική διάθεση προς τον κ.Μυτιληνό, τον οποίο και δεν γνωρίζουμε προσωπικά.