Εργαζόμενοι: “Το Κ.Υ.Σαμοθράκης υπολειτουργεί. Τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν δεν θα φέρουν λύση”

Εργαζόμενοι: “Το Κ.Υ.Σαμοθράκης υπολειτουργεί. Τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν δεν θα φέρουν λύση”

Σοβαρά προβλήματα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης και οι εργαζόμενοι ψάχνοντας τρόπο να τα δημοσιοποιήσουν, κρέμασαν το πανό που βλέπετε στην πρόσοψη του γράφοντας: «ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ».

Η Κυβέρνηση μέσω των τριών βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι έδωσε διπλό κίνητρο σε γιατρούς να κάνουν αίτηση όταν προκηρυχθούν οι θέσεις, με αυξημένες οικονομικές απολαβές και δικαίωμα επιλογής του τόπου και της θέσης που θα μετατεθούν μετά την παρέλευση 5 χρόνων. Όμως ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βαλέριος Σαββίδης, μιλώντας σήμερα στον κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα κίνητρα δεν είναιο αυτά που υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές και θεωρεί αμφίβολλο αν θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Ο κ.Σαββίδης επεσήμανε ακόμα ότι το Κ.Υ.Σαμοθράκης λειτουργεί με μόνον δυο μόνιμους γιατρούς και έναν ακόμα που αλλάζει κάθε εβδομάδα προερχόμενος προσωρινά από άλλες δομές και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται και φυσικά ο φόρτος εργασίας του προσωπικού. Συγκεκριμένα, για τα κίνητρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την προσέλκυση γιατρών σημείωσε πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν ελπίζει ότι θα αποδώσουν. “Η προσαύξηση στους μισθούς δεν θα ξεπερνά τα 130 € και σίγουρα δεν θα είναι 400, όπως ανακοίνωσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσό είναι δηλαδή μικρό για να πείσει κάποιον γιατρό να έρθει στην Σαμοθράκη. Ταυτόχρονα το προνόμιο να διορίζονται μετά την πενταετία υπηρέτησης σε μονάδες υγείας της αρεσκείας, τους ισχύει μόνον υπό την προϋπόθεση ότι έχει προκηρυχτεί η οργανική θέση που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος γιατρός” επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Θύμισε ακόμα ότι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας υποσχέθηκε στην συνέντευξή του στον STATUS πως μέχρι το τέλος Ιουνίου το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης θα χαρακτηριστεί «Άγονο τύπου Α», αλλά τίποτε τελικά δεν υλοποιήθηκε. Συμπλήρωσε ωστόσο, την τηλεφωνική υπόσχεση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Στράτου Πλωμαρίτη, ότι η προοπτική αυτή παραμένει υπό εξέταση από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: statusradio.gr