Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες δίνουν 113 πυροσβέστες στη Λευκίμμη Σουφλίου (video)

Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες δίνουν 113 πυροσβέστες στη Λευκίμμη Σουφλίου (video)

Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες έδωσαν τη βραδιά που μας πέρασε στην περιοχή της Λευκίμμης, όπου χθες το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά σε θαμνώδη περιοχή στην θέση Κιτρινόπετρα, οι 113 πυροσβέστες που παρέμειναν σε επιφυλακή και έσβηναν όλες τις μικροεστίες προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

Κι αυτό γιατί οι προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις πρωϊνές ώρες σήμερα στην περιοχή δεν είναι καθ΄ολου αισιόδοξες, μια και μιλούν για δυνατούς ανέμους, που υπάρχει κίνδυνος να αναζοπυρώσουν κάποιες εστίες και να επεκταθεί πάλι η φωτιά. Με τον μεγάλο κίνδυνο φυσικά να είναι η απευκταία περίπτωση να φτάσει στο Δάσος Λευκίμμης -Δαδιάς και να προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα αποχώρησε από την περιοχή

ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς

Στο δύσκολο έργο τους, οι άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν την συνδρομή περίπου 20 οχημάτων, ανάμεσα τους και μηχανήματα της Περιφέρειας και του στρατού, ενώ προηγήθηκαν ρίψεις νερού από 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη, δύο ΠΕΤΖΕΤΕΛ από την Χρυσούπολη Καβάλας και 2 ΚΑΝΑΝΤΕΡ από την Θεσσαλονίκη.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει για την Πυροσβεστική ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ναθαναήλ Ρήγας, ενώ σχεδόν από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην περιοχή ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς και λίγο αργότερα ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός. Μάλιστα ο κ.Πέτροβιτς αποχώρησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αλλά έχει “ανοιχτή γραμμή” με τον επικεφαλή των πυροσβεστικών δυνάμεων και ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΣΒΗΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΕΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση