Φτου… σκόρδα λένε για τη φετινή, πολύ καλή σοδειά στη Νέα Βύσσα

Φτου… σκόρδα λένε για τη φετινή, πολύ καλή σοδειά στη Νέα Βύσσα

Πλημμύρισαν με σκόρδα, τα οποία είναι απλωμένα για να ξεραθούν, οι αυλές στη Νέα Βύσσα, αφού η φετινή παραγωγή ήταν πολύ καλή. Η συγκομιδή έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και τώρα ξεκινάει η διαδικασία να δοθούν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής Επεξεργασίας Εμπορίας (Α.Σ.Π.Ε.Ε.) Σκόρδου Βύσσας, για όσους είναι μέλη του, ώστε να συσκευαστούν και να πουληθούν. 

Ο εξαιρετικά δραστήριος Πρόεδρος του συνεταιρισμού Τάσος Γιακμογλίδης και τα υπόλοιπα μέλη, έχουν καταφέρει τρέχοντας από το πρωί ως το βράδυ να ανοίξουν νέες αγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό, με την διάθεση του σκόρδου σε όλο και περισσότερες χρήσεις, πέρα από την κλασική. Άλλλωστε τα σκόρδα της Νέας Βύσσας είναι τα καλύτερα και πιο νόστιμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο κ.Γιακμογλίδης δείχνει ικανοποιημένος από την φετινή σοδειά. «Εκτιμώ ότι φέτος ήταν μια καλή χρονιά για την παραγωγή. Μικρά προβλήματα είχαμε από χαλαζόπτωση. Πέρσι υπήρχε μειωμένη παραγωγή (σε ποσοστό 40%). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων. Φέτος αναμένεται να έχουμε παραγωγή ύψους 30 εκατ. τεμαχίων ξερών σκόρδων (περίπου 3.000 τόνους). Στην ελληνική αγορά τα ξερά σκόρδα θα κάνουν την εμφάνισή τους τις επόμενες μέρες».


Όσον αφορά τις τιμές, βρίσκονται στα περσινά επίπεδα και ανέρχονται στα 2,7 ευρώ το κιλό για το χλωρό που πωλούνταν ως τώρα και θα κυμανθούν μεταξύ 3 και 3,5 ευρώ για το ξερό σκόρδο, τυποποιημένο και συσκευασμένο για όσους είναι μέλη του.