Νυχτερινοί αεροψεκασμοί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη στη “μάχη” κατά των κουνουπιών

Νυχτερινοί αεροψεκασμοί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη στη “μάχη” κατά των κουνουπιών

Με νυχτερινούς αεροψεκασμούς, αλλά και επίγειους όπου αυτό απαιτείται, θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα η “μάχη’ της Περιφέρειας ΑΜΘ για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στον δήμο Σουφλίου, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Βενετίδης… έπιασε αμέσως δουλειά, μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου να αναλάβει τον συντονισμό της δράσης καταπολέμησης των κουνουπιών. Έτσι συμμετείχε στην σύσκεψη όπου προήδρευσε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγιεινής και μετείχαν εκπρόσωποι των δήμων Ορεστιάδας και Σουφλίου, ενώ από τον δήμο Διδυμοτείχου αν και είχαν κληθεί, δεν παρέστη κανείς. Το πρόβλημα βέβαια και στην συγκεκριμένη περιοχή είναι τεράστιο, αλλά φαίνεται ότι δεν τους… ενδιοαφέρει η αντιμετώπιση του για να μην παραστούν. Τέλος πάντων…

Ελικόπτερο μόνο στην Ορεστιάδα γιατί σε

Σουφλί, Διδυμότειχο είναι δίπλα η Τουρκία

Στην συνάντηση αυτή των φορέων που είναι υπεύθυνο για την καταπολέμηση της μάστιγας των κουνουπιών, τονίστηκε ότι το θέμα είναι πολύπλευρο και η αντιμετώπιση του είναι συνδυασμός πολλών ενεργειών. Αποφασίστηκε λοιπόν την ερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη να γίνουν ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ σε περιοχές της Ορεστιάδας, του Διδυμοτείχου, του Σουφλκίου και του Τυχερού όπου είναι το μεγάλο πρόβλημα και μπορεί να πραγματοποιηθεί με την πτήση του ελικοπτέρου, ενώ στις άλλες περιοχές θα γίνεται με επίγειο τρόπο αλλά ειδική μεθοδολογία. Από κάτω προς τα πάνω δηλαδή, αφού είναι πιο αποτελεσματική στην… εξολόθρευση των κουνουπιών.

Το ελικόπτερο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την Ορεστιάδα, επειδή σε Διδυμότειχο, Σουφλί και Τυχερό είναι πολύ κοντά η Τουρκία και χρειάζεται ειδική άδεια από την γειτονική χώρα, που πολύ δύσκολα θα δοθεί για πτήση ελικοπτέρου, έστω και ψεκαστικού.