Μανούσης: Δεν θα διεκδικήσω του χρόνου την γραμμή για Λαύριο

Μανούσης: Δεν θα διεκδικήσω του χρόνου την γραμμή για Λαύριο

Την πρόθεση του να μην διεκδικήσει του χρόνου ξανά την ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνο-Λαύριο η ναυτιλιακή εταιρία SAOS Ferries, γνωστοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Φώτης Μανούσης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σταύρο Αποστολίδη. Όπως είπε, αποσύρει το ενδιαφέρον του από την επιδοτούμενη γραμμή για την επόμενη σεζόν.

Εξηγώντας τους λόγους, τόνισε: “Ξαφνικά, ενώ πήραμε τη γραμμή και ήταν να ξεκινήσουμε τα δρομολόγια αυτά, ήρθε μία υπουργική απόφαση από το υπουργείο και τα 18 μέλη πληρώματος του πλοίου να γίνουν 36. Λίγο έλειψε να ματαιωθεί όλη η γραμμή αυτή” ανέφερε ο κ.Μανούσης. Μάλιστα τόνισε ότι: “Μας ζητούσαν να υπάρχει μια θέση μάγειρα ενώ δεν υπάρχει κουζίνα στο καράβι αλλά υπάρχει catering. Ζητούσαν να υπάρχει χειτροκαθαριστής, ενώ δεν υπάρχει κουζίνα. Τελικά υπήρξε συμβιβασμός και τα άτομα από 18 έγιναν 26 και συνεχίζεται η γραμμή.

Υπήρχε υπουργική απόφαση του κ.Παπουτσή και όπως ξέρετε ο κ.Παπουτσής δεν ήταν ποτέ πολιτικός μου φίλος, από τότε που δημιουργήθηκε το πλοίο αυτό, το 2001. Αυτή ίσχυε μέχρι πριν από 20 ημέρες και ξαφνικά την άλλαξαν και μας ζήτησαν να προσαρμοστούμε” ανέφερε ο κ.Μανούσης. Όταν ρωτήθηκε αν τον “κυνηγά” ο υπουργός απάντησε: “Δεν με κυνηγάει ο υπουργός. Τώρα τί γίνεται από αυτόν και πιο κάτω…

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο νησί ΣΑΟΝΗΣΟΣ και ΖΕΦΥΡΟΣ

Ο κ.Μανούσης δήλωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά οι διατυπώσεις και ο γραφειοκρατικός κυκεώνας που υπέστη η εταιρεία του τόσο για το ΣΑΟΝΗΣΟΣ όσο και για το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣκαι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι σε θέση να αρχίσουν τα δρομολόγια, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες αφού λόγω των ισχυρών ανέμων ειδικά το ΖΕΦΥΡΟΣ είναι δύσκολο να ταξιδέψει από Λαύριο για Σαμοθράκη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΝΟΥΣΗ