ΜΠΡΑΒΟ: Ο 11χρονος Βασίλης Πατσίδης από το Διδυμότειχο ΠΡΩΤΟΣ στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών

ΜΠΡΑΒΟ: Ο 11χρονος Βασίλης Πατσίδης από το Διδυμότειχο ΠΡΩΤΟΣ στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών

Ένας 11χρονος συντοπίτης μας από το Διδυμότειχο, ο Βασίλης Πατσίδης, μαθητής της Πέμπτης τάξης του του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, πήρε το 1ο Βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών για μαθητές δημοτικών σχολείων, ανάμεσα σε 109 διαγωνιζόμενους. Κάνοντας φυσικά περήφανους τους γονείς του, την δασκάλα του, τον διευθυντή του σχολείου και όλη την πόλη και το νομό του.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών βράβευσε στη Θεσσαλονίκη σε ειδική εκδήλωση τους μαθητές και τις μαθήτριες από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2017.  Στον διαγωνισμό πρώτευσαν συνολικά 109 μαθητές και μαθήτριες και κατατάχθηκαν σε πίνακα με βάση τη σειρά επιτυχίας. Ο μαθητής της Πέμπτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, Βασίλης Πατσίδης του Δημητρίου και της  Σταυρούλας, βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο.

Η συμμετοχή και η διάκριση στον συγκεκριμένο  διαγωνισμό της ΕΕΦ είναι μια σημαντική υπόθεση. Ακριβώς επειδή διενεργείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, την επιστημονική ευθύνη καθηγητών Πανεπιστημίου, είναι Πανελλήνιος, με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, η διάκριση αποκτά βαρύνουσα σημασία.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά στους γονείς, Δημήτρη και Σταυρούλα για το βλαστάρι τους, στην δασκάλα του, Χρυσούλα Αλεξανδράκη και στον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέστωρα Κυρούδη, που έδωσαν την δυνατότητα στον μικρό Βασίλη να διαγωνιστεί, να αξιολογηθεί και να βραβευτεί.