ΝΑΤΟ-ΝΑΤΟ το… άφαντο Πυροσβεστικό ελικόπτερο στον Έβρο

ΝΑΤΟ-ΝΑΤΟ το… άφαντο Πυροσβεστικό ελικόπτερο στον Έβρο

Βαζίδουμε προς τα τέλη Ιουλίου και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο που υπήρχε κάθε καλοκαιρινή περίοδο στο αεροδρόμιο Αλεξαδρούπολης και μπορούσε να παρέμβει άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς, παραμένει άφαντο. Στην υπόθεση έχει εμπλακεί ακόμα και το… ΝΑΤΟ, αφού ο διαγωνισμός ενοικίασης 8 ελικοτέρων για τη χώρα μας διενεργείται πλέον μέσω μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) που συνεργάζεται το ΝΑΤΟ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να καθυστερούν ανησυχητικά, ο νομός Έβρου να παραμένει ακάλυπτος σε κάθε πυρκαγια όπως φάνηκε στις δυο πρόσφατες σε Κίρκη και Λευκίμμη και να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών καταστροφών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς   είχε από τότε επισημάνει τον κίνδυνο μέχρι τέλος Ιουλίου να μην υπάρχει λύση ιαι δυστυχώς δικαιώθηκε.

Οι μέρες περνούν, το ελικόπτερο δεν φαίνεται, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν έχει καμιά ανάμιξη στην διαδικασία ενοικίασης των συγκεκριμένων ελικοπτέρων αλλά μόνο τα εντάσσει στον επιχειρησιακό της προγραμματισμό και τα χρησιμοποιεί, ενώ το θέμα αφορά στρατιωτικές υπηρεσίες και το ΝΑΤΟ. Μόνο που υπάρχει κίνδυνος να περάσει το καλοκαίρι και στον Έβρο να μην έρθει τελικά το πυροσβεστικό ελικόπτερο που υπήρχε πάντα από τα τέλη Ιουνίου στη χειρότερη περίπτωση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ.Πέτροβιτς, σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, κάνει συνεχή τηλεφωνήματα στην Αθήνα και ζητάει να ενημερωθεί σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες, ενώ συγχρόνως εκφράζει την ανησυχία του, γιατί ο νομός Έβρου, που διαθέτει και το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς αλλά και άλλες μεγάλες δασικές εκτάσεις, παραμένει ακάλυπτος και χωρίς ένα μέσο ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ που δεν θα επιτρέψει στη φωτιά όταν εκδηλωθεί να γίνει ανεξέλεγκτη.

Φαίνεται όμως ότι κάνει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του σε ώτα μη ακουόντων, αρμοδίων και αναρμοδίων, που απλά βρίσκουν την εύκολη δικαιολογία επικαλούμενοι το… ΝΑΤΟ. Μόνο που θα φτάσουμε στο τέλος όλοι να λέμε: ΝΑΤΟ-ΝΑΤΟ το… άφαντο ελικόπτερο.