Τα Ανταμώματα δίνουν… ζωή στα χωριά μας. Σειρά παίρνουν Μαυροκλήσσι και Σαύρα

Τα Ανταμώματα δίνουν… ζωή στα χωριά μας. Σειρά παίρνουν Μαυροκλήσσι και Σαύρα

Κάθε καλοκαίρι σε όλα σχεδόν τα χωριά του Έβρου, έχουμε τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, εκτός από τα καθιερωμένα πανηγύρια και τα Ανταμώματα ή τις Συναντήσεις, όπου μεττέχουν κυρίως οι κάτοικοι που δεν μέμνουν πλέον στην περιοχή μας και είναι μετανάστες είτε σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, είτε σε πόλεις της Ελλάδας. 

Αυτές οι εκδηλώσεις όμως δίνουν… ζωή στα χωριά, ιδιαίτερα στα μικρά με λίγους κατοίκους, που το υπόλοιπο διάστημα του χρόνου δεν ξεπερνούν τους 100 και είναι κυρίως ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, απόμαχοι της ζωής. Με την διοργάνωση όμως των καλοκαιρινών αυτών δραστηριοτήτων, τα χωριά θυμίζουν τις παλιές, όμορφες μέρες.

Αντάμωμα στο Μαυροκλήσσι με την ορχήστρα Νίκου Αλβανόπουλου 

Δυο τέτοια Ανταμώματα παίρνουν σειρά τις επόμενες μέρες.  Το πρώτο είναι το ερχόμενο Σάββατο 22/7 και ώρα 9:30 μ.μ. στο Μαυροκκλήσι της επαρχίας Σουφλίου. Ο τοπικός Πολιτιστικός σύλλογος διοργανώνει το “Αντάμωμα Απανταχού Μαυροκκλησιωτών” στην πλατείου του χωριού, παρέα με τον πολύ δραστήριο σύλλογο Σουφλίου “Η Ανέμη” και την ορχήστρα του Νίκου Αλβανόπουλου. Η εκδήλωση μάλιστα τελεί υπό την αιγίδα της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Η 7η Συνάντηση Σαυριωτών Παρασκευή 28 Ιουλίου

Μια βδομάδα αργότερα, στις 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 θα πραγματοποιηθεί η έβδομη συνάντηση ΣΑΥΡΙΩΤΩΝ στο χωριό της περιοχής Διδυμοτείχου.  Σκοπός και στόχος των διοργανωτών της συνάντησης είναι να ξανασμίξουν όλες οι γενιές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν αλλά και κατάγονται απο το χωριό αυτό.

Να ξαναβρεθούν παλιοί συμμαθητές, να χαρούν οι γέροι , να μάθουν τα παιδιά από που κατάγονται , να συναντηθούν και πάλι συγχωριανοί που είναι στην ξενιτιά . Όσο για το κέφι και την διάθεση, εγγύηση αποτελεί η ορχήστρα ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ