Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά: Επιλογή ή προτίμηση διευθυντή!

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά: Επιλογή ή προτίμηση διευθυντή!

Διάβασα τις λίστες επιλογής διευθυντών τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όχι μόνο στην περιοχή μας ,διάβασα ακόμη και τα σχόλια, όπου ο καθένας έχει δίκιο, και διαπίστωσα τα αρνητικά συναισθήματα εκείνων που θεωρούν ότι αδικήθηκαν!

Οι αδικημένοι δεν έχουν άδικο που διαμαρτύρονται, γιατί σε μερικές περιπτώσεις οι προτιμήσεις βγάζουν μάτι .Όλα τα προκάλεσε η συνέντευξη την οποία αρχήθεν τη θεώρησα ως μέσον για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου . Λίγο πολύ μέσα σε έναν νομό σε μια πόλη γνωριζόμαστε ή κάτι έχουμε υπόψη μας για το χ πρόσωπο ακόμη και για τις κομματικές του προτιμήσεις.

Εμείς που δεν είμαστε υποψήφιοι ακούσαμε τόσα σενάρια ,δυσεπίλυτα !Και ο Γόρδιος λύθηκε με την συνέντευξη ,αφού ένας «Μέγας Αλέξανδρος»,πήρε τη σπάθα και έκοψε τα φτερά εκείνου που μέχρι χθες η ίδια η πολιτεία τον εμπιστεύτηκε και προπάντων η ίδια η οργανωμένη πολιτεία εισηγήθηκε να του αναγνωριστούν οι τίτλοι ,οι διάφοροι τίτλοι !

Τι καταλαβαίνει όμως ένας νοήμων άνθρωπος !Δεν είναι εύκολο έναν που φτάνει στο τέλος της καριέρας του και συμφωνώ με πολλά χαρίσματα διευθυντή, να τον «πετάς» Ο μόνος τρόπος για να το κάνεις είναι η συνέντευξη !Και βλέπεις τους κατακαημένους τους 60άρηδες και πάνω να μπαίνουν μερικοί στη γωνία ή να παίρνουν άριστα από το χ συμβούλιο που δεν μπορούσε ανθρωπίνως να τους «σφάξει» και να μπαίνουν στο στόχαστρο των νεότερων, πάλι δικαιολογημένα.

Μέσα σε αυτό το κομφούζιο και οι άριστοι βρέθηκαν στα πατώματα και δεν γνωρίζω, πώς νιώθουν οι ίδιοι .Έτσι για άλλη μια φορά ίσχυσε το του Έλληνα “τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα “! Κι έτσι έβαλαν τους υποψήφιους σε «εμφυλιακή» κατάσταση κι εμάς τους παρατηρητές να λέμε :εν έτει 2017 δεν βρήκαμε τον τρόπο να αλλάξουμε την παιδεία ,άρδην !

 

 

 

 

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Εκπαιδευτικός, συγγραφέας ,κριτικός