Διδυμότειχο: Αυξημένα κατά 50% δημοτικά τέλη στα καταστήματα σε σχέση με την Ορεστιάδα

Διδυμότειχο: Αυξημένα κατά 50% δημοτικά τέλη στα καταστήματα σε σχέση με την Ορεστιάδα

Αυξημένα κατά περίπου 50% είναι τα Δημοτικά Τέλη και ο Δημοτικός Φόρος για τα καταστήματα στο Διδυμότειχο, σε σχέση με την Ορεστιάδα, όπως φαίνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που δημοσιεύει σήμερα το evros-news.gr, Κάτι φυσικάπου σημαίνει επιπλέον επιβαρύνσεις για τους επαγγελματίες της πόλης σε σχέση με τους συναδέρφους τους στην γειτονική πόλη.

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ στο δήμο Διδυμοτείχου με 3,05 ευρώ ανά τετραγωνικό

Οι σχετικές καταγγελίες είχαν γίνει στην ιστοσελίδα μας εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ήρθαν να επιβεβαιωθούν με μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διδυμοτείχου Δημήτρης Παπακωνσταντίνου. Σχολιάζει μάλιστα χαρακτηριστικά:  “Περί ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας.
To είχα ξεχάσει, να το ανεβάσω, παρόλο που το είχα υποσχεθεί σε έναν συνάδελφο.
Για κάντε έναν κόπο φίλοι μου να βρείτε τις διαφορές στις χρεώσεις.
Ο ένας λογαριασμός είναι από κατάστημα στο Ιστορικό Διδυμότειχο και ο άλλος από κατάστημα στην
νεώτερη πόλη της Ελλάδος, την Ορεστιάδα”.

Ο λογαριασμός ΔΕΗ του δήμου Ορεστιάδας με 2,05 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, τα Δημοτικά τέλη συν τον Δημοτικός Φόρο (ΔΤ+ΔΦ) ανά τετραγωνικό μέτρο στην Ορεστιάδα είναι 2,05€ και  στο Διδυμότειχο 3.05€. Αυξημένα δηλαδή κατά περίπου 50%. Σκεφθείτε να γίνει τελικά και το φυσικό αέριο στην Ορεστιάδα, που θα μειώσει το κόστος για τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, πόσο μειονεκτικά θα είναι οι συνάδερφοι τους στο Διδυμότειχο όπου κανένας δεν ξέρει αν θα υπάρξει ποτέ  εγκατάσταση και στην πόλη του Διδυμοτείχου.