Ορεστιάδα: Μάγεψε γονείς, συγχωριανούς και όλο το κοινό ο Γιάννης Στάνγκογλου

Ορεστιάδα: Μάγεψε γονείς, συγχωριανούς και όλο το κοινό ο Γιάννης Στάνγκογλου

Αποθεώθηκε προχθές το βράδυ ο συντοπίτης μας ηθοποιός από το Θούριο Γιάννης Στάνγκογλου στο Ανοιχτό Θέατρο Ορεστιάδας, στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ετεοκλή που ερμήνευσε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην τραγωδία του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας».

Με μια συγκλονιστική ερμηνεία, ο καταξιωμένος και κορυφαίος ηθοποιός της χώρας μας, καταχειροκροτήθηκε όχι μόνο από το κοινό της πόλης και της περιοχής γενικότερα, αλλά και από τους γονείς του που βρισκόταν στις εξέδρες, τους συγγενείς, φίλους και γνωστούς συγχωριανούς, που άφησαν το Θούριο και πήγαν να παρακολουθήσουν τον… Γιάννη τους.

Τους κάνει άλλωστε περήφανους, αφού όποτε δίνει συνεντεύξεις αναφέρεται στον τόπο καταγωγής του, το χωριό και την περιοχή μας, αλλά και την γκαγκαβούζικη καταγωγή του. Στο Θούριο είχε έρθει από την Τρίτη και έμεινε δυο μέρες, ηρέμησε και χαλάρωσε δίπλα στους γονείς και την αγαπημένη του γιαγιά, αλλά και τους φίλους και γνωστούς.

Παρά την σπιυδαία του καριέρα, παραμένει άλλωστε ένα πολύ απλό παιδί. Προσιτός και χωρίς ίχνος βεντετισμού. Μετά την παράσταση όλοι ήθελαν ένα αυτόγραφο από αυτόν, ιδιαίτερα οι γυναίκες που τον θαυμάζουν και ως άνδρα. Ο Στάνγκογλου δεν έμεινε πάντως μετά την παράσταση και πάλι στο χωριό, αφού έφυγε για την Καβάλα μια και έχει παράσταση με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στους Φιλίππους.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης έβγαλε πάντως φωτογραφία μαζί του. Θέλοντας ίσως να πάρει λίγη από την λάμψη του… δημότη του, μια και το Θούριο απ’  όπου κατάγεται ο δημοφιλής ηθοποιός ανήκει στον δήμο Ορεστιάδας.