Πως να καθαρίσετε τα πόδια του παιδιού από την άμμο. Άλλα 13 tips παραλίας

Πως να καθαρίσετε τα πόδια του παιδιού από την άμμο. Άλλα 13 tips παραλίας

Η παραλία ανήκει στις must οικογενειακές εξόδους αφού, εκτός από τα παιδιά, χρειάζονται και οι γονείς κάποιες ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης δίπλα στη θάλασσα. Βέβαια, όλοι οι γονείς γνωρίζουν ότι τα το ταξίδι μέχρι την παραλία μπορεί να γίνει… περιπετειώδες και τα παιδιά απαιτητικά.

Δείτε 14 έξυπνα tips, δοκιμασμένα και ειδικά σχεδιασμένα για γονείς, που θα κάνουν την παραμονή σας εκεί πιο εύκολη αλλά και πιο ευχάριστη.

1. Φισάν για την υγρή άμμο

Πώς να καθαρίσετε τα πόδια του παιδιού από την άμμο κι ακόμα 13 tips παραλίας

Έρχεται η ώρα να φύγετε και δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την υγρή άμμο απ’ τα πόδια σας. Βάλτε λίγο φισάν, τρίψτε το και αφήστε το να την εξαφανίσει με δυο κινήσεις.

2. Σεντόνι αντί για ψάθα!

Αν σας περισσεύει ένα παλιό, διπλό σεντόνι με λάστιχο, μην το πετάξετε. Γυρίστε το από την ανάποδη, στερεώστε στις άκρες του τις τσάντες, το ψυγειάκι και την ομπρέλα και μετατρέψτε σε… ψάθα. Μοιάζει με πάρκο με τα παιδιά και έτσι εκείνα μπορούν να να παίξουν άνετα κάτω απ’ τη σκιά της ομπρέλας.

3. «Κρύψτε» τα πολύτιμα αντικείμενα

Για να μην έχετε το άγχος της απώλειας ή της κλοπής των πολύτιμων αντικειμένων που κουβαλάτε μαζί σας στην παραλία (κινητό, κλειδιά, χρήματα), η λύση είναι απλή.

Φυλάξτε τα όλα μαζί σε αν βαζάκι για να μην τα ψάχνετε στην αχανή τσάντα θαλάσσης.

Ή κρύψτε τα σε μια παλιά συσκευασία αντηλιακού που θα τα καμουφλάρει για τους επίδοξους κλέφτες.

4. Κολιέ από σφουγγάρια για να… δροσίζεστε

Η παραμονή στην παραλία είναι απολαυστική, είναι όμως και εξαιρετικά θερμή. Για να δροσίζεστε, φτιάξτε ένα κολιέ από σφουγγάρια που κατά καιρούς θα βουτάτε στο θαλασσινό νερό και μετά θα το φοράτε.

5. Πισίνα για τα παιδιά

Για να κάνετε ακόμα πιο διασκεδαστικό το παιχνίδι στην παραλία, πάρτε μαζί μια παιδική, πλαστική πισίνα, γεμίστε την με θαλασσινό νερό και βάλτε μέσα τα παιχνίδια του παιδιού.

Εναλλακτικά, αγοράστε μια οικονομική κουρτίνα μπάνιου, κάντε μια λακούβα στην άμμο, γεμίστε την με νερό και αφήστε το παιδί να παίξει ανενόχλητο δίπλα σας.

6. Αυτοσχέδια κούνια από άμμο

Αν το παιδί νυστάξει, μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα μια κούνια από άμμο. «Κλέψτε» για λίγο τα φτυάρια του, σκάψτε, βάλτε μια πετσέτα και βάλτε το παιδί να ξαπλώσει κάτω από τη σκιά.

7. Έξυπνα τρικ για να κρατήσετε κρύα τα φαγητά και τα ποτά

Με μπαλόνια

Βάλτε μέσα νερό, τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για μια νύχτα και την επόμενη μέρα χρησιμοποιήστε τα σαν παγοκύστες στο ψυγειάκι σας. Όταν το νερό λιώσει, μην το πετάξετε. Παίξτε νεροπόλεμο με τα παιδιά!

Με σφουγγάρια

Αν αντί για ψυγειάκι, παίρνετε μαζί σας μια ισοθερμική τσάντα, αφήστε τα σφουγγάρια να παγώσουν στην κατάψυξη και όταν πάτε στην παραλία, κλείστε τα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και χρησιμοποιήστε τα σαν παγάκια.

Ή με μπουκάλια νερό

Που θα παγώσετε στην κατάψυξη. Με τον τρόπο αυτό, το νερό θα διατηρηθεί δροσερό για περισσότερη ώρα ενώ θα τα μπουκάλια θα λειτουργήσουν σαν μεγάλα παγάκια για τα υπόλοιπα φαγητά.

8. Φτιάξτε μια έξυπνη πετσέτα

Αν «πιάνει» το χέρι σας στην ραπτική, κόψτε- ράψτε και φτιάξτε μια λειτουργική πετσέτα με μαξιλαράκι και θήκες για τα πράγματά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε την έτοιμη εκδοχή της εδώ. 

9. Μεταφέρετε τα παιχνίδια των παιδιών σε τσάντα λαϊκής

Οι τσάντες λαϊκής είναι οικονομικές, πρακτικές και ιδανικές για να μεταφέρετε τα ογκώδη κουβαδάκια, τα φτυάρια και τα υπόλοιπα παιχνίδια των παιδιών για την παραλία.

10. Ξεχάσατε να αγοράσετε κουβαδάκια και φτυάρια για το παιδί;

«Σκαλίστε» τα ντουλάπια της κουζίνας σας! Σίγουρα θα βρείτε δοσομετρητές, τάπες, σπάτουλες και κουτάλες που πια δεν χρησιμοποιείται. Αντί να τα πετάξετε, δώστε τις στο παιδί για να παίξει μ’ αυτά στην άμμο.

11. Παγάκια αλόης για τα εγκαύματα

Η αλόη ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα και είναι το ιδανικό γιατρικό για τα εγκαύματα. Για να γλιτώσετε τον κόπο του να την κόβετε μόνη σας, αγοράστε ένα τζελ αλόης , γεμίστε μ’ αυτό τις παγοθήκες σας και αφήστε το να γίνει παγάκια. Αν ο ήλιος κάψει εσάς ή τα παιδιά στην παραλία, θα έχετε ό,τι χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε το έγκαυμα.

12. Μπαλόνι για βουλωμένα αυτιά

Αν τα παιδιά έχουν βουλωμένα αυτιά από τις βουτιές και το παιχνίδι στη θάλασσα, μία είναι η λύση: να φυσήξουν ένα μπαλόνι (απ’ αυτά που θα έχουν μείνει από το ψυγείο και το νεροπόλεμο!).

13. Ζελατίνα, αλουμινόχαρτο ή βάσεις γλυκών για τα ποτήρια των παιδιών

Για να μην μπαίνει η άμμος στον χυμό των παιδιών, καλύψτε την επιφάνεια του ποτηριού με με ένα κομμάτι από ζελατίνα και κάντε μια τρύπα για το καλαμάκι.

Ή για να μην λερώνονται από τα παγωτά και τις γρανίτες.

14. Και για τις μαμάδες…

Επειδή ο χρόνος των μαμάδων είναι περιορισμένος για να ασχοληθούν με την εμφάνισή τους, δείτε ένα μυστικό ομορφιάς για να κάνετε φυσικές ανταύγειες. Στίψτε λίγο λεμόνι στα μαλλιά και αφήστε το, μαζί με τον ήλιο, να κάνει το θαύμα του.

Πηγή: mama365.gr