Στον “αέρα” τα camping της Σαμοθράκης. Όποιος θέλει κατασκηνώνει και δεν πληρώνει

Στον “αέρα” τα camping της Σαμοθράκης. Όποιος θέλει κατασκηνώνει και δεν πληρώνει

Στον “αέρα” βρίσκεται το δημοτικό camping της Σαμοθράκης στους Βαράδες και όποιος θέλει πηγγαίνει και κατασκηνώνει, χωρίς να πληρώνει. Κι αυτό γιατί ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη διοίκηση η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, για διαχείριση του από ΚΟΙΝΣΕΠ άνεργων νέων.

Οπότε είναι δεδομένο ότι όποιος θέλει κατασκηνώνει όπου θέλει στη Σαμοθράκη και δεν πληρώνει τίποτε και σε κανέναν. Η διαχείριση του οργανωμένου camping στους Βαράδες αποφασίστηκε να δοθεί σε ΚΟΙΝΣΕΠ ανέργων νέων του νησιού για πέντε χρόνια, αλλά ακόμη και σήμερα δεν έχει εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο η σχετική εγκύκλιος που διευκρινίζει τον τρόπο λειτουργίας και ανάθεσης σε επιχειρήσεις ΚΟΙΝΣΕΠ. Με αποτέλεσμα κάθε αρχή να ερμηνεύει κατά το δοκούν την σχετική νομοθεσία και γι’ αυτό η Αποκεντρωμένη διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέρριψε την απόφαση.

Έτσι σήμερα κάθε τουρίστας που κατασκηνώνει στα δημοτικά camping δεν έχει υποχρέωση καταβολής αντιτίμου, εκτοξεύοντας την …τουριστική αυθαιρεσία σε επικίνδυνα επίπεδ, αφού έτσι και αλλιώς το ελεύθερο camping, που σύμφωνα με τη νομπθεσία απαγορεύεται, να κυριαχθεί στο νησί.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε χθες στην ραδιοφωική εκπομπή του  STATUS 94.2 ο Σταύρος Αποστολίδης το 2009 η τότε δημοτική αρχή, ο κ.Πετρούδας, εκμεταλλευόμενη μια προσωρινή ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση, επέλεξε να νομιμοποιήσει μόνον το ένα από τα δύο δημοτικά camping. Αφήνοντας στην παράνομη λειτουργία του το camping της Πλατιάς, που επιβαρύνει κάθε χρόνο τον Δήμο με μεγάλα πρόστιμα.