Στο πλευρό των κατοίκων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την κεραία κινητής τηλεφωνίας

Στο πλευρό των κατοίκων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την κεραία κινητής τηλεφωνίας

Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκεται ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, στο θέμα των διαμαρτυριών τους για εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε οικοδομή, στη συμβολή των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη, δίπλα στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Αλεξανδρούπολης.

Αυτό έγινε ξεκάθαρο στη συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη με εκπροσώπους γονέων και εκπαιδευτικών για την απόσυρση κεραίας κινητής τηλεφωνίας. ΌΠως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου: “Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους γονέων, εκπαιδευτικών και περιοίκων που τάσσονται κατά της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε οικοδομή στη συμβολή των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη, δίπλα στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Αλεξανδρούπολης.

  • Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υιοθετεί το ψήφισμα που υπέβαλλε η Οργανωτική Επιτροπή και τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα κοινοποιήσει το ψήφισμα στους συναρμόδιους Υπουργούς, στους τοπικούς Βουλευτές του Ν. Έβρου και στον Περιφερειάρχη.

  • Επίσης, θα προχωρήσει σε προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απομάκρυνση των κεραιών, ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και να επιλυθεί το ζήτημα εξωδικαστικά.
  • Σε διαφορετική περίπτωση, δια των δικηγόρων των κατοίκων και σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία του Δήμου θα προχωρήσουν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων με κύριο αίτημα την άμεση απόσυρση των εν λόγω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.