Γιάννης Στάνγκογλου: Είμαι πολύ περήφανος που είμαι από τον Έβρο

Γιάννης Στάνγκογλου: Είμαι πολύ περήφανος που είμαι από τον Έβρο

Ο συμπατριώτης μας Γιάννης Στάνγκογλου (από το χωριό Θούριο Ορεστιάδας) βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στον Έβρο και μάγεψε τους πάντες με την ερμηνεία του στην παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας “Επτά επί Θήβας” στο  δημοτικό αμφιθέατρο Ορεστιάδας.

Όπως μαγεύει με την ερμηνεία του όχι μόνο στη συγκεκριμένη παράσταση, αλλά σε κάθε δουλειά που κάνει ο πολυβραβευμένος εβρίτης ηθοποιός, που μας κάνει περήφανους, αλλά νοιώθει και αυτός το ίδιο για τον τόπο καταγωγής του, όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή την εδώ παρουσία του.

Ο Γιάννης Στάνγκογλου απόλαυσε για δεύτερη φορά το καφεδάκι του στα ΠΕΥΚΑ που είναι το στέκι του όταν βρίσκεται στην Ορεστιάδα

Ο Γιάννης Στάνγκογλου μίλησε ατο “Ράδιο Έβρος” και στην εκπομπή της Αναστασίας Πατλακίδου “Άρωμα Μελωδίας” στις αναμνήσεις του από το χωριό του Θούριο όπου μένουν οι γονείς και η πολυαγαπημένη του γιαγιά, τα σχέδια του για το μέλλον αλλά και φυσικά για την παράσταση που πρωταγωνιστεί αυτό το καλοκαίρι.

“Είναι η τρίτη φορά μέσα στο 2017 που έρχομαι και είμαι πολύ χαρούμενος. Είχα έρθει το Πάσχα στο χωριό και μετά με την εκπομπή της ΕΤ3 η οποία γυρίστηκε στο Θούριο και σε διάφορα άλλα μέρη της περιοχής μας.  Όποτε βρίσκω την ευκαιρία έρχομαι. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Μέχρι τα 16 και 17 ερχόμαστε κάθε καλοκαίρι στο Θούριο με τους γονείς μου και τα περνούσα εδώ. Στο Θούριο, το Ασημένιο και την Ορεστιάδα”, είπε ο κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός.  

Μας κάνει όλους περήφανους γιατί στις συνεντεύξεις του αναφέρεται συνέχεια στον τόπο καταγωγής του και πόσο παραμελημένος είναι διαχρονικά. “Όποτε με ρωτούν στην Αθήνα ή και στο εξωτερικό όταν ζούσα στη Νέα Υπόρκη και μου έλεγαν από που είσαι, τους απαντούσα από τον Έβρο και όχι φυσικά από την Αθήνα.

Είμαι πολύ περήφανος που είμαι από τον Έβρο. Έχω μνήμες πάρα πολύ όμορφες, πέρασα πολλά πράγματα εδώ πέρα και είναι ένας τόπος που με έχει διαμορφώσει και ένας τόπος που με τραβάει κιόλας να επιστρέφω”.

Αποκάλυψε ότι ο ίδιος ζήτησε όταν διαμορφωνόταν το πρόγραμμα των παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, να συμπεριληφθεί και η Ορεστιάδα στους τόπους εμφανίσεων. “Είπα στο Γιάννη Αναστασάκη όταν καθορίζαμε τις εμφανίσεις του Κρατικού Βορείου Ελλάδος, ότι θέλω να έρθουμε και στην Ορεστιάδα. Γιατί συνήθως όταν κάνουμε δουλειές φτάνουμε ως την Αλεξανδρούπολη και αυτό ήθελα να αλλάξει.,Θέλω και οι άνθρωποι που είναι στον υπόλοιποΈβρο να βλέπουν τέτοιου είδους δουλειές. Γιατί  σπάνια ανεβαίνουν τέτοιες παραστάσεις”.

Τί σκέφτεται ο Γιάννης Στάνγκογλου κάθε φορά που βρίσκεται στο Θούριο και τον Έβρο γενικότερα; “Όταν παίρνω το αυτοκίνητο από την Αθήνα για να ξεκινήσω,  λέω μέσα μου όπως όλοι μας πιστεύω για τέτοια ταξίδια, πω πω έχω τώρα 11 με 12 ώρες για να φτάω στον Έβρο και το χωριό. Αλλά όταν φτάνεις εδώ τα ξεχνάς όλα και απολαμβάνεις τον τόπο σου. Θέλω να έρχομαι και για προσωπικούς λόγους αλλά και ως ηθοποιός. Είναι η δεύτερη φορά που βρέθηκα στην Ορεστιάδα. Είχα κάνει τον μονόλογο στο θέατρο Διόνυσος και φυσικά όποτε μπορώ θα έρχομαι στην περιοχή μας να παρουσιάζω δουλειές μου. Γιατί ο κόσμος του Έβρου που δεν μπορεί λόγω απόστασης να τις δει στην Αθήνα, δικαιούται να τις απολαμβάνει και αυτός”.