Ορεστιάδα: Χωρίς την οικονομική ενίσχυση απ’ το δήμο οι πλημμυροπαθείς της Σαγήνης

Ορεστιάδα: Χωρίς την οικονομική ενίσχυση απ’ το δήμο οι πλημμυροπαθείς της Σαγήνης

Δεν θα πάρουν τελικά την οικονομική ενίσχυση που τους είχε προσδιοριστεί από το δήμο Ορεστιάδας, οι πλημμυροπαθείς της Σαγήνης, των οποίων τα σπίτια είχαν υποστεί ζημιές από τη έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή, στις 26 Ιουνίου του 2016.

Το δημοτικό συμβούλιο τότε, είχε εγκρίνει ομόφωνα την καταβολή των συνολικά 7.571,48 € στους 8 κατοίκους της Σαγήνης, ωστόσο όμως δεν επικυρώθηκε από την αρμόδια ελεγκτική οικονομική υπηρεσία και απορρίφθηκε για λόγους νομιμότητας. 

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών , Δημήτρης Πάλλας, ένας από τους βασικούς παράγοντες της μη έγκρισης , ήταν το γεγονός ότι δεν πιστοποιήθηκε από την ειδική επιτροπή που είχε συσταθεί, ότι οι ζημίες αφορούσαν οικοσκευή στις κύριες κατοικίες ,όπως απαιτεί ο νόμος, αλλά μόνο πτώσεις επιχρισμάτων της εξωτερικής πλευράς των τοιχίων , κάτι που δεν συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό νόμο. 

Επιπλέον ο κ.Πάλλας διευκρίνισε ότι , είναι στη διάθεση των πληγέντων να κινηθούν δικαστικά εναντίον της απόφασης αυτής και πως σε περίπτωση που υπάρξει δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει τότε, ο δήμος θα την εκτελέσει.

 Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συνέντευξη-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου