Δήμος Αλεξανδρούπολης: Απ’ ευθείας ανάθεση σε εταιρεία που παρέδωσε έργο σε 5 μέρες!!!

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Απ’ ευθείας ανάθεση σε εταιρεία που παρέδωσε έργο σε 5 μέρες!!!

Δεν είναι μόνο το Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που έκανε απ’ ευθείας ανάθεση στην εταιρεία LEVER –ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε. της Θεσσαλονίκης, για να του ετοιμάσει μελέτη για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Στην ίδια εταιρεία, έκανε απ ευθείας ανάθεση και ο δήμος Αλεξανδρούπολης και αυτός με ποσό που μαζί με το ΦΠΑ θα φτάσει τις 24.000 ευρώ.

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι, ότι το ένα από τα τρία έργα που ανατέθηκαν στις 26 Μαίου και συγκεκριμένα  το “Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Black Sea Basin 2014-2020”, θα παραδίδονταν στις 2 Ιουνίου. Μέσα σε 5 μόνο ημέρες δηλαδή, θα έπρεπε να παραδώσει τα εξής:

2. Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Black Sea Basin 2014-2020
Το παραδοτέο της υποστήριξης στη σύνταξη και υποβολή της πρότασης
περιλαμβάνει τα εξής:
– Την εξασφάλιση της διασυνοριακότητας της πρότασης
– Τη συμμετοχή φορέων στην πρόταση που εξασφαλίζουν το συσχετισμό με
τις προτεραιότητες της πρόσκλησης
– Μελέτη βιωσιμότητας των δράσεων του έργου και στόχευση στη συνέχιση
των αποτελεσμάτων δράσεων του έργου
– Την εξασφάλιση συνεργειών και συμπληρωματικότητας με άλλες
στρατηγικές/ πρωτοβουλίες/ δράσεις

Όπως αναφέρει η απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη πρόκειται για: Έγκριση απευθείας ανάθεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσίας για Προετοιμασία και κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας του δήμου για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στα πλαίσια των ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών προγραμμάτων LIFE, CBC Black Sea Basin, Interreg Europe», προϋπολογισμού 19.800,00 €.

Προφανώς όλα έγιναν νόμιμα και δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο, αλλά σίγουρα εόιναι αξιοσημείωτο ότι και το Πολυκοινωνικό του δήμου αλλά και ο δήμος Αλεξανδρούπολης, επιλέγουν την συγκεκριμένα εταιρεία της Θεσσαλονίκης, όταν στην Αλεξανδρούπολη όλοι γνωρίζουν πως υπάρχουν μελετητικά γραφεία στα οποία θα μπορούσε να γίνει η ανάθεση είτε με διαγωνισμό, είτε απ ευθείας όπως συνέβη με την LEVER.

ΔΕΙΤΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΓΓΈΛΗ ΛΑΜΠΑΚΗ ΕΔΩ

ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ BLACK SEA ΔHMOY ΑΛΕΞ-ΠΟΛΗΣ