ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του evros-news.gr: Αρχίζουν έργα απομάκρυνσης της κατασκευής το τέμενος Βαγιαζήτ. Τί μας απάντησε η Εφορία Αρχαιοτήτων

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του evros-news.gr: Αρχίζουν έργα απομάκρυνσης της κατασκευής το τέμενος Βαγιαζήτ. Τί μας απάντησε η Εφορία Αρχαιοτήτων

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Άλλο ένα πρόβλημα που ανέδειξε με έντονο τρόπο το evros-news.gr, φαίνεται ότι βρίσκει την λύση του στο Διδυμότειχο. Η Εφορία Αρχαιοτήτων Έβρου, με ανακοίνωση της ουσιαστικά απάντησε σε μας που στις 30 Ιουλίου είχαμε επισημάνει την στασιμότητα και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην απομάκρυνση της κατασκευής που κρατούσε την κατεστραμμένη από την πυρκαγιά του Μαρτίου στέγη, με σοβαρό κίνδυνο για τους διερχόμενους και τους περίοικους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-απάντηση στο evros-news.gr που έκανε έντονη κριτική για τις καθυστερήσεις, στις 2 Αυγούστου, δηλαδή 3 μέρες μετά το δημοσίευμα μας, “δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια η απόφαση για την έγκριση της απομάκρυνσης των μεταλλικών στοιχείων του στεγάστρου, που είχαν καταστεί επικίνδυνα για τους διερχόμενους και τους περίοικους”. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου και θα ολιοκληρωθούν σε 20 μέρες. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν έργα αποκατάστασης του χώρου και ευπρεπισμού του όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ αλλά και ΔΙΚΑΙΩΣΗ του evros-news.gr της Εφορίας Αρχαιοτήτων ΄Εβρου

Η θετική αυτή εξέλιξη για το Διδυμότειχο, αποτελεί δικαίωση για μας αλλά και κάποιους ανθρώπους της πόλης που καθημερινά σχεδόν αναδείκνυαν το τεράστιο πρόβλημα. Όπως τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλίογου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου και άλλους. Γι’ αυτό και απαντώντας ως evros-news.gr σε κάποιους που μας κατηγορούν ότι αναδεικνύουμε τα αρνητικά και γκρινιάζουμε, τους λέμε πως η εξέλιξη με το τέμενος Βαγιαζήτ είναι η καλύτερη απάντηση ότι: “και το Κράτος φοβέρα θέλει”. Μόνο αν φωνάξουμε και αναδείξουμε τα προβλήματα, υπάρχει κάποια ελπίδα να λυθούν.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΈΝΟ ΜΑΡΤΙΟ