Βούτσης: Δεν μπορεί να είμαστε η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια

Βούτσης: Δεν μπορεί να είμαστε η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος που παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση για την σημαία, και επισήμανε ότι η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. «Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών”. 

Στην επισήμανση ότι ο ελληνικός λαός είναι Ορθόδοξος ο πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί» και παρατήρησε: «Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες. Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές.
“Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό Ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».
Για τις μαθητικές παρελάσεις είπε ότι «δεν είναι ό,τι το καλύτερο και δεν είναι τυχαίο ότι δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη».
Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία για την αντιμετώπιση μελών του Ρουβίκωνα που έκαναν παρέμβαση στη Βουλή ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι έγινε ακριβώς ότι είχε συμβεί και στο παρελθόν. Δηλαδή συνελήφθησαν τα άτομα, καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και διασταυρώθηκαν.