Διορία ενός μήνα δίνουν οι αγρότες του Τριγώνου για αποζημιώσεις, συνδεδεμένη ενίσχυση

Διορία ενός μήνα δίνουν οι αγρότες του Τριγώνου για αποζημιώσεις, συνδεδεμένη ενίσχυση

Διορία ενός μήνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες για άμεσες ενέργειες καταβολής αποζημιώσεων και εξασφάλιση συνδεδεμένης ενίσχυσης, δίνουν οι αγρότες της περιοχής Τριγώνου, των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ακόμη και ολική καταστροφή από τις πρόσφατες έντονες χαλαζοπτώσεις. 

Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Σπήλαιο του δήμου Ορεστιάδας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” και του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου. “Δυστυχώς οι αποζημιώσεις καταβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση και αυτό, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού στον ΕΛΓΑ, αφού καθυστερεί και το γραφειοκρατικό κομμάτι της διαδικασίας που ακολουθεί μετά από τις επιτόπιες εκτιμήσεις” είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Μαργαριτίδης.

Ο  κ. Μαργαριτίδης δεν αποκάλυψε τον τρόπο που θα κινηθούν οι αγρότες σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα ζητήματα που έχουν θέσει με πρόσφατη επιστολή τους προς το υπουργείο. Αν δηλαδή θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και τί μορφή θα έχουν αυτές.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου