Με επιτυχία διοργανώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις σε Ρούσσα και “Χίλια”

Με επιτυχία διοργανώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις σε Ρούσσα και “Χίλια”

 Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν οι τριήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας του στην τοποθεσία “Χίλια” κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο που γινόταν πριν από 20 χρόνια, ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Αυγούστου, με γλέντι που πραγματοποιήθηκε στο χωριό  Ρούσσα του Σουφλίου και μάλιστα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης  Πέτροβιτς και ο Δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, ενώ οι περίπου 1.000 παρεβρισκόμενοι τους υποδέχθηκαν με χαρά και ικανοποίηση.

Το Σάββατο έγιναν στην τοποθεσία “Χίλια¨οι προκριματικοί αγώνες πάλης  και την Κυριακή οι τελικοί αγώνες πάλης, όπου και συμμετείχαν παλαιστές από Ελλάδα και Τουρκία, καθώς κι πλήθος κόσμου. Το παρών μάλιστα στις εκδηλώσεις έδωσαν οι Βουλευτες Εβρου Δημήτρης Ρίζος και Τάσος Δημοσχάκης.

Μάλιστα ο κ.Δημοσχάκης ανήρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφίες από την παρουσία του, σημειώνοντας ότι: “Στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα του ορεινού όγκου του Νομού Έβρου, στη τοποθεσία «Χίλια», διεξήχθησαν οι παραδοσιακοί αγώνες πάλης επί τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατό & Κυριακή 4,5 & 6/8), οι οποίοι είχαν για πρώτη φορά πολύ μεγάλη επιτυχία από κάθε άποψη.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της θρησκευτικής γιορτής των Αλεβητών-Μπεκτασίδων της περιοχής. Ενδιαφέρουσα η επίσκεψη στον Τεκέ της Ρούσσας που ως γνωστό θεωρείται από τους παλαιότερους διατηρημένους τεκέδες στο χώρο των Βαλκανίων και ένα από τα δύο σημαντικότερα κέντρα του Αλεβητισμού-Μπεκτασισμού”.

Η επιτυχία των εκδηλώσεων σίγουρα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού για πρώτη φορά αυτές διοργανώθηκαν χωρίς την επιρροή και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου και των ανθρώπων του και τις… ακρότητες που παρατηρούνταν άλλες φορές. Γι΄ αυτό άλλωστε φέτος τις “αγκάλιασε” η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.