Σαμοθράκη: ΔΕΙΤΕ τί απέμεινε από το σκάφος “ΘΕΟΔΩΡΑ” που κάηκε χθες τα ξημερώματα

Σαμοθράκη: ΔΕΙΤΕ τί απέμεινε από το σκάφος “ΘΕΟΔΩΡΑ” που κάηκε χθες τα ξημερώματα

Τίποτα δεν απέμεινε-δυστυχώς- από το περιηγητικό σκάφος “ΘΕΟΔΩΡΑ”, το μοναδικό της Σαμοθράκης, το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός τα ξημερώματα της Τετάρτης στο λιμάνι των Θέρμων όπου ήταν αγκυροβολημένο.  

Η ένταση της φωτιάς, που εκδηλώθηκε από αιτία η οποία δεν έχει ανακοινωθεί από την Πυροσβεστική, αλλά το πιθανότερο είναι να πρόκειται για βραχυκύκλωμα, κατέστρεψε ολοσχερώς το ξύλινο σκάφος που είχε μήκος περίπου 18 μέτρα και επί σειρά ετών έκανε τον γύρο του πανέμορφου νησιού και οι τουρίστες έβλεπαν τις ομορφιές του και επισκέπτονταν μέρη που δεν ήταν προσβάσιμα από την στεριά.

Ο ιδιοκτήτης του που υπέστη ελαφρά εγκαύματα σε χέρια και πρόσωπο στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης για τις πρώτες βοήθειες, είναι φυσικό να βρίσκεται σε απόγνωση. Κι αυτό γιατί δεν είναι μόνο η ζημιά που εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ, αλλά και το γεγονός ότι το τραγικό περιστατικό ήρθε στην “καρδιά” της τουριστικής περιόδου, όταν και περίμενε να δουλέψει στο φουλ με τους επισκέπτες. 

Δεν ήταν ασφαλισμένο το σκάφος για καταστροφή

ώστε να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του evros-news.gr, το σκάφος “ΘΕΟΔΩΡΑ” δεν ήταν ασφαλισμένο προκειμένου να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης Χρήστος Μόλαδος. Είχε μόνο ασφάλεια αστικής ευθύνης, προκειμένου να αποζημιώσει όσους βρισκόταν πάνω στο σκάφος σε περίπτωση ατυχήματος αλλά και ρύπανσης της θάλασσας. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι ο ιδιοκτήτης του έπαθε τεράστια καταστροφή.

Ήταν το δεύτερο “χτύπημα” για τον ίδιο, μια και πριν από 5 χρόνια είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το εργοστάσιο ξυλείας που έχει στην Αλεξανδρούπολη και μόλις πριν ένα χρόνο το ξαναέφτιαξε και άρχισε την επιχείρηση από την αρχή. Μάλιστα ούτε και εκείνο ήταν ασφαλισμένο σε περίπτωση φωτιάς και φυσικά δεν εισέπραξε ούτε ευρώ.