Ρarking Λιμανιού: ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ τετραετής παράταση της σύμβασης και αναδρομική μείωση του ενοικίου απ’ το 2015

Ρarking Λιμανιού: ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ τετραετής παράταση της σύμβασης και αναδρομική μείωση του ενοικίου απ’ το 2015

Παράταση της σύμβασης για άλλα 4 χρόνια και αναδρομική ισχύ στην μείωση του μηνιαίου ενοικίου από το 2015, είναι οι δυο ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ρυθμίσεις που έγιναν στην εταιρεία η οποία  διαχειρίζεται το Parking του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και βασικός της μέτοχος είναι “εκλεκτός” του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο Γιάννης Νενεδάκης (στην φωτό τέρμα αριστερά δίπλα στον Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα σε επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη), μέλος της Νομαρχικής Επιτροπής του νομού και παραλίγο υποψήφιος βουλευτής στις δυο προηγούμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης το 2016, στην οποία ουσιαστικά τις αποφάσεις παίρνει το ΤΑΙΠΕΔ που είναι και ο μοναδικός μέτοχος του ΟΛΑ.  αποφασίστηκε:

  • Η κατ΄ελάχιστον τετραετής παράταση της σύμβασης που είχε συνάψει η εταιρία με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ Τ-Ε.Π.Ε.» το 2010, όταν και  πλειοδότησε στον διαγωνισμό όπου συμμετείχαν και άλλοι διαγωνιζόμενοι, για την παραχώρηση εκτάσεως εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αλεξανδρούπολης, για την δημιουργία υπαίθριου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων με φορέα παραχώρησης τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Καταληκτική ημερομηνία ήταν 31 Μαρτίου του 2017 και κανονικά θα έπρεπε να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός και να υπάρξουν προσφορές από όσους ενδιαφέρονται για την ενοικίαση του χώρου, μια και μετά από 7 χρόνια οι συνθήκες και τα δεδομένα στην πόλη έχουν αλλάξει. Εύκολα γίνεται κατανοητό, ότι ο ΟΛΑ έχει ζημιά από την ανανέωση της σύμβασης, μια και χάνει τα επιπλέον έσοδα που θα προέκυπταν αν διεξάγονταν διαγωνισμός και εκδήλωναν ενδιαφέρον και άλλες εταιρείς.
  •  Το δεύτερο είναι ότι όχι μόνο αποφασίστηκε ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ του μηνιαίου ενοικίου που καταβάλλει η «ΕΝΩΣΗ Τ-Ε.Π.Ε.» του κ.Νενεδάκη (υπάρχει και ένας ακόμα μέτοχος αλλά το ποσοστό του είναι μικρό) στα 6.504,08 ευρώ, αλλά αυτή να έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ από 1/1/2015. Δηλαδή το συνολικό ενοίκιο που πρέπει να καταβάλλει η εταιρεία μέχρι την λήξη της προηγούμενης σύμβασης στις 31 Μαρτίου 2017 λόγω της αναδρομικής ισχύος που αποφάσισε η Γ.Σ του ΟΛΑ, είναι κατά 175.610,16 ευρώ λιγότερα ( 27μήνεςχ6.504,08= 175.610,16), ποσό που ουσιαστικά ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ στον ιδιοκτήτη της εταιρείας. 

Να σημειώσουμε ότι είχε πραγματοποιηθεί το 2012 μια μείωση του ενοικίου (που είχε προκύψει από τον διαγωνισμό όπου συμμετείχαν και άλλοι διαγωνιζόμενοι), γιατί είχε υπάρξει αντίστοιχη μείωση της έκτασης που είχε παραχωρηθεί από τον ΟΛΑ αρχικά στην εταιρεία για χρήση και αυτή ήταν σε ποσοστό περίπου 50%. Το αρχικό ποσό του ενοικίου ξεπερνούσε τις 30.000 ευρώ το μήνα. Μάλιστα επειδή δεν ήταν συνεπής στις καταβολές των οικονομικών του υποχρεώσεων, επί Κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ του είχε γίνει ρύθμιση σε μηνιαίες δόσεις και τις κατέβαλλεμ, αλλά επειδή άφηνε απλήρωτες τις τρέχουσες, είχαν δημιουργηθεί καινούργια χρέη.

Οι αποφάσεις της Γ.Σ του ΟΛΑ μπορεί να πάρθηκαν ουσιαστικά από το ΤΑΙΠΕΔ, μια και όπως επισημάναμε είναι ο μοναδικός μέτοχος του ΟΛΑ και ως γνωστό ο επικεφαλής του διορίζεται από την εκάστοτε Κυβέρνηση, αλλά και ο Πρόεδρος Χρήστος Δούκας ασφαλώς και δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Η ουσία είναι ότι με την αναδρομική ισχύ της μείωσης του μηνιαίου ενοικίου από τον Γενάρη του 2015, χάνονται έσοδα τουλάχιστον 175.000 ευρώ και φυσικά και άλλα έσοδα με την απόφαση να υπάρχει η παράταση για τουλάχιστον άλλα 4 χρόνια της σύμβασης με την εταιρεία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γιάννη Νενεδάκη, ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρξει νέος διαγωνισμός με την συμμετοχή και άλλων ενδιαφερόμενων εταιρειών. 

Γι’ αυτό προφανώς ο κ.Δούκας προσπάθησε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ να φέρει μέσα στον περασμένο Ιούνιο στο Δ.Σ του ΟΛΑ τις συγκεκριμένες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για ψήφιση και επικύρωση όπως προβλέπεται, αλλά τις απέσυρε τελικά γιατί διαπίστωσε ότι κάποιοι από τους συμβούλους δεν ήταν διατεθειμμένοι να “βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά” για να εξυπηρετηθεί ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που οι… κακές γλώσσες του ίδιου του κόμματος του (ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ) υποστηρίζουν ότι έχει καλές σχέσεις και με το Μέγαρο Μαξίμου. Γι’ αυτό και θα ήταν υποψήφιος βουλευτής στο νομό Έβρου το 2015, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις τότε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο και τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο.